26 / 04 / 2024

İranlı turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

İranlı turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

Özel bir turizm şirketi,yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek.

O ilde İranlı turistler ekonomiye can veriyor

Yaz sezonunun sonuna doğru yaklaşırken özellikle tatil yörelerinde hareketlilik artıyor. Kur etkisi ve Türkiye’deki hızlı enflasyon artışı nedeniyle yabancı turist daha cazip hale geliyor. Ama turizm denince akla hemen Ege, Akdeniz gelmesin Van’da İranlı turistler ekonomiye can veriyor.

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

İranlılar Türkiye'den konut alımında ikinci sırada!

2019'a hızlı başlayan ve ilk 3 ayda 9 bin 618 adede ulaşan yabancıya konut satışında payı her geçen ay artan İranlılar, Türkiye'nin değişik bölgelerinde konut sahibi oluyor.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor!

Rus turistler Türkiye’ye yöneliyor Rusya’nın Batı ülkeleriyle yaşadığı sürtüşme, Rus turistlerin Türkiye ve Mısır gibi ülkelere yönelmesine yol açtı. Dün Moskova’dan Antalya’ya turist dolu 5 uçak geldi.

Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı!

Turizmcinin hedefi tatilde 500 avro harcayan gençler Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı. Dünyada 320 milyar dolar gelir bırakan genç turistler, Türkiye'de ortalama 500 avronun üzerinde harcama yaptı.

İrfan Önal: Rus ve Alman turistler Türkiye'nin gözbebeği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal, Türkiye'ye, Antalya'ya gelmenin, Türkiye'de tatil yapmanın Ruslar için bir fenomen olduğunu ve Alman pazarının ise en sağlam pazarımız olduğunu açıkladı

İrfan Önal: Alman ve Rus turistler Türkiye'nin gözbebeği!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Önal: "Türkiye'ye, Antalya'ya gelmek, Türkiye'de tatil geçirmek Ruslar için bir fenomen. Orada tatil için akla gelen ilk ülkeyiz" dedi.

Yabancı turistler Türkiye'de 64 milyon kez konakladı!

Türkiye'ye yılın ilk yarısında gelen yabancı turistler otel, motel ve pansiyonlarda 64 milyon kez konakladı.Turistlerin Türkiye'de konakladığı gece sayısı, bu yılın aynı döneminde 11,6 milyon arttı.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Her yıl 3 bin turist evlilik için Türkiye'ye geliyor!

Turistler Türkiye’ye daha çok tatil için geliyor. Ancak son zamanlar dizilerin etkisi ve İstanbul’un cazibesiyle birlikte, turistler artık sadece tatil değil evlenmek için de Türkiye’yi tercih ediyor...

İranlı turistler türkiyede nereyi tercih ediyor Haberi

İranlı turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

Özel bir turizm şirketi, yaklaşık 10 yıldır gerçekleşmeyen Tahran-Bodrum seferlerini başlattı.Bu ay haftada bir gerçekleşecek olan seferler, önümüzdeki aydan itibaren haftada üçe çıkacak. Bu sayede bu yıl içinde 10 bine yakın İranlı turistin Bodrum’a gelmesi beklenirken, Rus turist sayısındaki azalma İranlılar sayesinde telafi edilecek gibi...