20 / 04 / 2024

iranlılar konut satışı

iranlılar konut satışı

İzmir'de, koronavirüs salgını sürecinde yavaşlayan yabancılara konut satışı, İranlı yatırımcılarla yeniden yükseldi. Konut yatırımcılarının en fazla İran'dan geldiğini kaydeden gayrimenkul uzmanları, İranlıların Türk vatandaşı olup, İzmir'de yaşamak istediğini belirtti. 

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Çinlilere konut satışında 'yüksek komisyon' engeli!

Türkiye’den 250 bin dolarlık taşınmaz alana vatandaşlık verilmesinin ardından dünyanın pek çok ülkesinden gelen yatırımcılar konut satın alıyor. Bu sene ilk kez Çinli vatandaşların konut satış rakamlarında ilk 3’e girmesi sektörü canlandırdı.

Yabancıya konut satışında İranlılar zirvede!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Mayıs 2020'de Türkiye genelinde 50 bin 936 konut satıldı. Yabancılar ise Mayıs 2020'de Türkiye'den 860 konut satın aldı...

Yabancı yatırımcılar konut satışını artırdı!

TÜİK 2017 Mayıs ayı konut satış verileri açıklandı. Türkiye'de Mayıs ayında en çok konut alan yabancı vatandaşlar ise Suudi Arabistanlılar oldu.

Yabancılara konut satışında Irak ilk sırada!

Türkiye genelinde ağustosta 112 bin 463 konut satıldı. Satılan konut sayısı geçen ay, bir önceki aya göre yüzde 16,4, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 arttı. Yabancılardan ise en çok Iraklılar konut satın aldı.

Yüzde 20 düşen konut satışları alarm veriyor!

Konut satışlarının yüzde 20 düşmesine karşı İnşaat sektörü için zor bir döneme girildiğini belirten uzmanlar, pazardaki durgunluğun devam etmesi durumunda mevcut krizin daha da derinleşeceğine dikkat çekiyor.

Amerika'da yeni konut satışları beklentilerin altında kaldı!

ABD'de yeni konut satışları temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 2,4 azalarak 412 bine geriledi. Beklenti, 430 bin yeni konutun satılacağı yönündeydi.

Konut satışları çakıldı!

Konut sektörü alarm veriyor. Türkiye'de konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20.2 düştü. İpotekli, yani Mortgage ile satışlardaki düşüş ise yüzde 32.3'e ulaştı.

Konut satışlarındaki düşüşler devam ediyor!

Konut sektöründe balon olup olmadığına yönelik tartışmalar devam ederken, Türkiye'de konut satışlarında ciddi gerileme gözleniyor. Temmuzda toplam konut satışı yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101'e geriledi.

Konut satışları 7 ayda yüzde 9.7 geriledi!

Yerel seçimlerin ardından gelen yaz tatili ve sonrasında Ramazan ayı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de etkisiyle konut satışları yılın ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 oranında geriledi...

Konut satışları Temmuz'da yüzde 20 azaldı!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak bilinen inşaat sektöründe düşündüren rakam... Konut satışları Temmuz'da yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101 düzeyine geriledi. Aynı dönemde kredili konut satışlarındaki düşüş ise yüzde 30'u geçti.

Türkiye'de konut satışları yüzde 9.7 azaldı!

Türkiye'de konut satışları temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 düşerek 85 bin 101'e geriledi. İpotekli, yani mortgage ile satışlardaki azalma ise yüzde 32.9'a ulaşarak 30 bin 912'ye düştü...

iranlılar konut satışı Haberi

iranlılar konut satışı

Dünyayı etkileyen koronavirüs salgını sürecinde, İzmir'de yavaşlayan yabancılara konut satışı, özellikle İranlı yatırımcılarla yeniden yükseliyor. 

İran'dan gelerek, Türkiye'de yaşamını sürdürmek isteyenler, çoğunlukla İzmir'den konut satın alıyor. Sputnik News'te yer alan habere göre; son dönemde İranlı yatırımcıların İzmir'i tercih ettiğini belirten gayrimenkul danışmanı Vahid Raghebi, yakınlığı ve güvenli şehir olmasının bunda etkili olduğunu vurguladı. İzmir'de 8 yıldır yaşadığını söyleyen Raghebi, İran'da yedek parça sektöründe çalışırken, şehre yerleştiğini dile getirerek, "İzmir'i beğendim. Daha sonra emlak işine başladım. İranlı ya da Arap müşteri kendi dilinde birini bulamadığı için burada konut ararken zorluk çekiyordu. Bu ihtiyacı fark ettim. Müşteri güvenerek alışverişini yapıyor" şeklinde konuştu. 

'Kültür yakınlığı nedeniyle gelmek istiyorlar'

Koronavirüs salgını sebebiyle satışların azaldığını fakat son dönemde sağlanan kredi kolaylığıyla sektörde hareketlenme yaşandığına dikkat çeken Vahid...