18 / 04 / 2024

İş dünyası yeşil ofislere yöneliyor

İş dünyası yeşil ofislere yöneliyor

Gün geçtikçe azalan yeşil alan ve yoğunlaşan kent yaşamından uzaklaşmak isteyen iş yeri sahipleri artık satın alacakları ya da kiralayacakları ofislerin çevreye uyum sağlamasına, ve minimum enerji tüketimi yapmasına özen gösteriyor.

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

İstanbul yeşil alan miktarında kaçıncı sırada?

İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı yasal sınır 15 metrekarenin çok altında; 8 metrekare civarında olarak belirtildi. 

Hangi ilçe daha yeşil?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre, İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı yasal sınır olan 15 metrekarenin çok uzağında; 8 metrekare civarında olarak belirtiliyor.

Kentsel dönüşümde yeşil bina kriterleri önemli!

Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada binalarda etkin bir sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi yapılmasının şebekenin yükünü en az yüzde 20 azaltacağını, bunun yolunun da kentsel dönüşümde yeşil bina kriterlerini uygulamak olduğunu belirtti.

Yeşil Yol Projesi ile D-100 karayolu şehrin dışına çıkarılıyor!

Yeşil Yol Projesi kapsamında, ulaşıma kapatılacak kent merkeziden geçen D-100 karayolunun 9,5 kilometrelik bölümde, şehrin ortasında yeşil bir kuşak oluşturulacak.

Ankara Urankent yeşil alanda dünya sağlık örgütü standartlarını yakaladı!

Her geçen gün artarak devam eden yapılaşma yeşil alan ihtiyacının daha fazla ortaya çıkmasına neden olurken, bu konuda en fazla sorumluluğun düştüğü inşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, oluşturdukları peyzaj alanlarıyla kentlerdeki yeşil alan miktarının artmasını sağlıyor.

Dünyanın ilk yeşil binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediyesi, 33 yıl sonra hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasına 1 Nisan’da kavuşacak. Böylelikle Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, dünyanın ilk yeşil kamu binası ünvanını da Türkiye’ye kazandırmış olacak.

Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor!

150 bin TL ödüllü Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması başlıyor.Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla başlayan yarışmanın kayıtları 17 Mart 2017'ye kadar alınacak.

Yeşil GYO'dan olağan dışı fiyat ve miktar açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO olağan dışı fiyat ve miktar açıklamasını yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yeşil Binalar semineri düzenlendi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi “Yeşil Binalar” konulu seminer düzenledi.

Yeşil GYO olağan dışı faaliyet bildirimini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından KAP'a yapılan yazılı açıklamada Yeşil GYO olağan dışı faaliyet bildirimini yayınladı.

Avcılar'da yeşil alana oto yıkama ve otopark!

Başkan Mustafa Değirmenci döneminde yeşil alan ve ilkokul alanı olarak belediye lehine terk edilen 2 parsel ticarethaneye dönüştürüldü. Yeşil alan olarak belirlenen 5078 parsel üzerinde oto yıkama ve otopark açılırken su çıkarmak için 250 metre de sondaj vuruldu.

İş dünyası yeşil ofislere yöneliyor Haberi

İş dünyası yeşil ofislere yöneliyor


Gün geçtikçe azalan yeşil alan ve yoğunlaşan kent yaşamından uzaklaşmak isteyen iş yeri sahipleri artık satın alacakları ya da kiralayacakları ofislerin çevreye uyum sağlamasına, nefes almasına ve minimum enerji tüketimi yapmasına özen gösteriyor. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak projelendirilen Esin Yapı'nın İstanbloom projesinde yer alan çevreci ofisler iş dünyasının beğenisine sunuyor. Başarılı inşaat projeleri ile adından söz ettiren Esin Yapı, İstanbloom projesinde yer alan ofis katları, tasarımı, kullanım kolaylığı sağlayan alt yapısı ve lokasyonu ile yatırımcıların dikkatini üzerine çekiyor. Teknolojik çözümlerin yanı sıra LEED sertifikası koşullarına uygun, ısı ve ses yalıtımı, enerji tasarrufu sağlayan, doğaya saygılı ve nefes alabilen ofisler sunan İstanbloom, şirketlerin tercihi oluyor. Son dönemde yatırımcıların özellikle taşınmaz mülklerini akıllı binalardan yana kullanması, çalışanların verimliliğini artırdığı gibi sürdürülebilir...