28 / 03 / 2024

iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu

iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu

Kent yaşayan bir organizma olarak kendi güvenlik ilkelerini belirler. Birey ve kent etkileşimi karşılıklıdır. Güvenlik kültürünün kent kültürü içinde bireye yansıması en temel beklentilerden biridir.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Sağlık çalışanlarına promosyon bombası! En az 30 bin TL! Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu ne zaman verilecek?

Maaş promosyonları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika), sağlıkçılara revize edilmesi gündeme gelen banka promosyonlarına ilişkin beklentilerini sordu. İşte sağlıkçıların promosyon beklentileri...

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

Akfen GYO İBİS Eskişehir'i sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), koronavirüs salgınına karşı kahraman gibi görev yapan sağlık çalışanları için otelinin kapılarını ücretsiz olarak açtı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Silivri'ye sağlık evi müjdesi!

Mahalle ziyaretlerini Sayalar ve Çayırdere ile sürdüren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iki mahallenin sorunlarına yönelik bazı talimat verdi. Sayalar’da vatandaşların talep ettiği sağlık evi, Çayırdere’de ise kadınların istekte bulunduğu mahalle evi kısa zamanda inşa edilecek.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açıldı!

İstanbul'da 26 Eylül'de meydana gelen depremde zarar gören Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Kliniği yeni binasında hizmete açıldı...

iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu Haberi

iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu

Güvenli kent yaşamı içinde önemli konulardan biri de bu yerleşim merkezinin içinde başlayan ve sürdürülen inşaatlardır. 

İstanbul, "sağlık ve güvenlik" parametrelerini kentli için sürekli güncel ve işler tutmanın oldukça zor olduğu mega kenttir. 

Şehir şantiyeleri bu anlamda oldukça kritik öneme sahiptir.


ŞEHİR ŞANTİYELERİ

 Şehir sınırları içerisinde yaptırılan yapım, bakım, onarım, arıza, iyileştirme vb. inşaat faaliyetlerinin olumsuz etkilerinden insanların can ve mal güvenliklerinin korunması, iş kazalarının önlenmesi, yaya ve araç trafik sirkülasyonunun güvenlik içinde ve aksatılmadan sürdürülmesi, çevreye verilen rahatsızlığın en aza indirgenmesi, çağdaş bir kente yaraşır biçimde çalışmaların yürütülmesi ve denetlenmesi "şehir şantiyeciliği" kavramını oluşturur. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu, 2016 yılından itibaren kamu kurumlarında uygulamaya geçecek. 


Peki yerel yönetimler bu geçişe hazır mı? Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen,...