19 / 04 / 2024

iş yeri kredisi nedir

iş yeri kredisi nedir

Amaç inşaat sektörünün desteklenmesi eldeki konut ve iş yeri stoklarının eritilmesi, tüketimin artırılarak ekonominin önünün açılması ise niçin konut kredisi faiz oranları ile iş yeri kredisi faiz oranları birbirinden oldukça farklı?

Konut kredisi ve iş yeri kredisi arasındaki fırsat eşitsizliği!

Amaç inşaat sektörünün desteklenmesi eldeki konut ve iş yeri stoklarının eritilmesi, tüketimin artırılarak ekonominin önünün açılması ise niçin konut kredisi faiz oranları ile iş yeri kredisi faiz oranları birbirinden oldukça farklı?

İşyeri kredisi kullanma şartları neler?

Belirli ve düzenli bir geliri olan ( ticari nitelikli müşteriler hariç ) ve kredi notu banka kriterlerine uygun, gerçek kişiler işyeri kredisi kullanabilir.

İşyeri tadilat kredisi nedir?

İşyerinde yapılacak tadilat işleri için bankalar "İşyeri tadilat kredisi" adı altında kredi veriyor. Peki, işyeri tadilat kredisi nedir? Bazı bankaların sunduğu bu kredide koşullar nelerdir?

Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek krediye "edinme kredisi" deniyor. İşte, konut ve işyeri kredisine puan desteği!

İşyeri açma kredisi nasıl alabilirim?

Kendi işini kurmak isteyen ancak yeteri kadar bütçeye sahip olmadığını düşünen kimseler bankaların işyeri açma kredisinden faydalanabiliyor. Siz de kredi kullanmak istiyor ve "İşyeri açma kredisi nasıl alabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kredisi başvurusu nasıl yapılır?

İş kurmak isteyen ancak yeterli sermayesi olmayan kimseler, bankaların işyeri kredilerinden faydalanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nasıl alınır? İşyeri kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte işyeri kredisi...

İşyeri kredisi nasıl alınır?

Yeni işyeri satın almak isteyen ve vergi levhası olan tüm ticari işletmeler bankaların sunmuş olduğu işyeri kredisinden faydalanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nasıl alınır? İşyeri kredisi şartları nelerdir?

İşyeri kredisi nedir?

Kendi işini kurmak isteyen ancak yeteri kadar bütçeye sahip olmadığını düşünenler için iş yeri kredisi kullanabiliyor. Peki, işyeri kredisi nedir? İşyeri kredisi kullanım şartları nelerdir?

Konut kredisi ile arsa veya işyeri alabilir miyim?

Aylık gelirinin olduğu ispatlayan herkes konut kredisi kullanarak konut sahibi olabiliyor. Bankaların kredi için aradığı şartlar değişiklik gösteriyor. Peki, konut kredisi ile arsa veya işyeri alabilir miyim?

Kentsel dönüşüm işyeri kredisi!

Kentsel dönüşüm kanun ve yönetmeliklerinde yer alan esaslara göre, ev ve işyeri riskli binada yer alan ve kentsel dönüşüm kapsamında yıktıran vatandaşlara kredi desteği yapılıyor. Peki kentsel dönüşüm işyeri kredisi ne kadar?

İşyeri eklentileri nelerdir?

İşyerlerinde kimi kısımlar "iş yeri eklentisi" olarak tanımlanıyor. Peki işyeri eklentileri nelerdir? Hangi alanlar işyeri eklentisi olarak tanımlanıyor? İş yeri eklentileri kapsamında giren alanlar ve

Karaman'da 324 adet işyeri yapım işi: 60 milyon liraya!

Karaman Merkez II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Karaman Hamidiye'de iş yeri yapım işi ihale edecek. İhale 21 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Konut ve çatılı işyeri kiraları!

Konut ve çatılı işyeri kiraları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılmıyor...

iş yeri kredisi nedir Haberi

iş yeri kredisi nedir

Dünya gazetesi yazarı Yılmaz Sezer bugünkü yazısında Konut kredisi ve iş yeri kredisi arasındaki fırsat eşitsizliğini kaleme aldı. İşte Sezer'in o yazısı...

Ülkemizde hala inşaat sektörünün lokomotif olarak görülmesi, inşaat sektörünün dolaylı ve direkt desteklenmesi sürecini doğuruyor. Bize göre yanlış bir uygulama ama bugün temel konumuz bu değil. Sektör desteklenirken izlenen yöntem genelde kredi faizlerinin baskılanarak düşürülmesi ve değişik yöntemlerle gayrimenkul satışının teşvik edilmesi olarak öne çıkmaktadır, bugün bu noktanın üzerinde duracağız. Bu destekleme yönteminde bize göre yanlış yapılıyor. Çünkü gayrimenkul satışlarında işyerlerine “üvey evlat” muamelesi yapılıyor. Nasıl mı? Gelin birlikte inceleyelim. Gayrimenkul satışlarında konut kredisine uygulanan faiz oranları ile iş yeri kredilerine uygulanan faiz oranları arasında dağlar kadar fark var. Resmen konut öz evlat, iş yeri üvey evlat! Kamu...