25 / 04 / 2024

Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Kentsel dönüşümde, konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek krediye "edinme kredisi" deniyor. İşte, konut ve işyeri kredisine puan desteği!



Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

10 Nisan 2015 günü Resmi Gazete'de yayınlanan 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak  Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair  Karar'da  konutunu veya  işyerini kendi imkanlarıyla edinmek isteyenlere verilecek "edinme kredisi" de  eklendi. 


Faiz desteğinin sağlanmasına ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe  göre, yeni ödeme planlarının Bakanlığa iletilmesi koşuluyla, hak sahiplerince ara  ödeme yapılması, kredilerin yapılandırılması ve halihazırda protokol imzalanmış  diğer bankalara devredilmesi mümkün oluyor. 

 

Mevcut karara göre, hak sahiplerince geri ödemesi gerçekleştirilmeyen krediler için faiz desteği ödemeleri durduruluyor.


Bu kapsamda, hak sahipleri geri ödeme gerçekleştirirse faiz desteği ödemeleri, geç ödenmiş taksitleri de kapsayacak şekilde ve Bakanlığın uygun gördüğü kredi ödeme planında belirtilen tutar üzerinden, kaldığı aydan itibaren devam ediyor. 


Konut ve işyeri kredisine puan desteği!

Konut edinme kredisinde, faiz desteği oranı 400 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 10 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin lira olarak, iş yeri edinme kredisinde ise faiz desteği oranı 300 baz puan, azami ödemesiz dönem 1 yıl, azami vade 7 yıl, anapara tutarı için üst limit 100 bin lira olarak belirlendi.


İşyeri edinme kredi faiz oranları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön