24 / 04 / 2024

ısı yalıtımının yararları

ısı yalıtımının yararları

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf sağlanacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, ' Kalkınma Planı’nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek ' dedi.

Emrullah Eruslu: Türkiye'de 15 milyondan fazla yalıtımsız bina var!

Emrullah Eruslu, Türkiye'de yalıtmsız konut sayısının 15 milyondan fazla olduğunu belirterek, "Yalıtımsız binalar yüzünden enerjimizi boşa harcıyoruz ve her yıl bunun ülke ekonomisine bedeli 10 milyar doları buluyor" dedi.

Isı yalıtımın faydaları!

Bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan bir uygulama olan ısı yalıtımın faydaları nelerdir? İşte ısı yalıtımın faydaları...

Isı yalıtımı yapılmadığı için binalarımız hızla çürüyor

Topraklarının yüzde 66'sı aktif fay hatları üzerinde bulunan ülkemizde, yaşanan deprem felaketleri büyük yaralar açıyor, zararlar veriyor.

Isı yalıtımıyla sera gazı salınımını yüzde 50 azaltmak mümkün!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yörük çevrenin korunmasının tüm dünyanın en öncelikli önlem maddesi olması gerektiğini söyledi

Isı yalıtımı ile yılda 3 milyar dolar tasarruf sağlanabilir!

Kentsel dönüşümle 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılması planlanıyor. Gelecek nesiller için sağlıklı bir yapılaşmanın hedeflendiği kentsel dönüşüm hareketi, binaların enerji verimli olarak inşa edilmesi için büyük bir fırsat...

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Hyfix, Moment Beştepe'nin temel altı su yalıtımını üstlendi!

Ankara'da 330 ofisi ile 10300 metrekarelik alanda üretim yapan İnterfiks Yapı Kimyasalları şirketi, markası Hyfix ile Vodafone Arena stadyumunun ardından bu kez de Moment Beştepe Projesi'nin temel altı su yalıtımını üstlendi

ısı yalıtımının yararları Haberi

ısı yalıtımının yararları

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. Kış soğukları başlamadan vatandaşların binalarının yalıtımlarını yaptırması gerektiğini belirten Eruslu, "Isı yalıtımı standartlara uygun ürünler doğru detaylarda doğru işçiliklerle uygulandığında en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Isınma için harcanan aylık ortalama 200 TL'lik yakıt faturası 100 TL'ye düşüyor. Örneğin, İstanbul'da 100 metrekarelik bir daire için kış sezonunda yalıtımsız bir binada yıllık ortalama bin 500 TL doğalgaz harcaması gerçekleşirken. bu rakam yalıtımlı bir binada 750 TL'ye düşüyor. Dolayısı ile yalıtımsız...