26 / 04 / 2024

İskan raporu nasıl alınıyor

İskan raporu nasıl alınıyor

Binalara alınması gereken iskan raporu nedir, iskan raporu nasıl alınır? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

İskan, yapı kullanma izni nedir? İskan nasıl alınır?

İskan nedir ve İskan nasıl alınır? soruları emlak, konut alanlarında sıkça yöneltilen sorular arasındadır. İşte iskan konusuna dair merak edilenler!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

İskan raporu nasıl alınıyor Haberi

İskan raporu nasıl alınıyor

İskan raporu nasıl alınır?

Ruhsatlı inşaat yapılarının, inşaatın bitmesi ve oturuma hazır hale gelmesi durumunda, müteahhidin söz konusu yapıyı bitirdiğini belirtmesi ve içinde oturumun başlayabilmesi için izin istemesi gerekiyor. Bu izin "iskan raporu" olarak ifade ediliyor. Yapı kullanmaz izin belgesi olarak da bilinen iskan raporu nasıl alınır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İskan raporu nasıl alınır?

İskan raporu almak için gerekli belgelerle bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu iskan raporu için gerekli belgeler belediyeden belediyeye değişmekle birlikte, genel hatları ile aşağıda sıralanıyor.


İskan raporu için gereken belgeler..

İskan İzni istemi içeren dilekçe,

Tapu kaydı bilgileri,

Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

Telekom Olur Yazısı,

Proje Müellifleri Raporu, 

Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

Emlak /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi, 

Sığınak Raporu (Sığınak...