18 / 04 / 2024

İslami mortgage nedir

İslami mortgage nedir

İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu ve Catalyst Group, Türkiye'deki mortgage sektörünü geliştirmek için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.

İslami mortgage geliyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan "İslami mortgage" ile ilgili açıklama yaptı. Bostan, İslam Kalkınma Bankası'nın alt kuruluşu ile İslami mortgage geliştirme konusunda anlaşma imzalandığını söyledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Gayrimenkul ipoteğine dayalı finansman modeli Tersine Mortgage nedir? 

Mal sahibinin evinin değerine karşı borçlandığı bir konut kredisi Tersine Mortgage(Reserve Mortgage) ismi veriliyor. Peki, Tersine Mortgage neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Mortgage krizi nedir? Nasıl oluştu?

Türkiye emlak sektöründe bazı sorunlar olduğu artık birçok kesim tarafından dile getiriliyor. Ancak bu sorunlar dile getirilirken "mortgage" kelimeside, gerçekte ne olduğu bilinmeden sorumsuzca kullanılıyor. İşte Dr. Murat Eren'in yazısı...

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

İslami mortgage için çalışmalar hızlandı!

Konut sektöründeki İslami mortgage çalışmalarının hızlanması ve yabancılara KDV istisnası konutta yeni bir satış rekorunun uzak olmayacağı sinyalini verdi.

Mortgage sektörü büyüyecek!

İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu ve Catalyst Group, Türkiye'deki mortgage sektörünü geliştirmek için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.

İslami mortgage geliyor!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan "İslami mortgage" ile ilgili açıklama yaptı. Bostan, İslam Kalkınma Bankası'nın alt kuruluşu ile İslami mortgage geliştirme konusunda anlaşma imzalandığını söyledi.

Mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir?

Mortgage kredi faiz türleri nelerdir? Mortgage kredi faiz türleri neye göre ayrılır? En çok tercih edilen faiz türü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

Mortgage nedir?

5582 Sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ülkemizde hukuki bir anlam kazanan Mortgage nedir? Mortgage hakkında merak ettikleriniz haberimizde..

Fortis Bank'tan sıfır masraflı mortgage kredisi!

120 aya kadar vadeli Sıfır Masraflı Mortgage Kredisi'nde dosya masrafı, ekspertiz ücreti, komisyon ya da ipotek ücreti alınmıyor

DD Mortgage'dan Ekim ayına özel `SÜPER66' kredisi

DD Mortgage, 14 günde bir ödeme imkanı sunan `Sık Öde Az Öde' ürünü için Ekim ayına özel yepyeni bir kampanya hazırladı

İslami mortgage nedir Haberi

İslami mortgage nedir

İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu (ICD), Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Catalyst Group, Türkiye'deki mortgage sektörünü geliştirmek için işbirliğine başladı.


TVF'den  yapılan açıklamaya göre TVF, ICD ve İslam Kalkınma Bankasını (IDB) özel sektör kolu Catalyst Grup, Türkiye'de mortgage sektörünün geliştirilmesi için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.


Bu işbirliği, ev sahibi olmayı kolaylaştıracak mortgage sistemi kapsamında Türkiye'de uygulanabilecek finansal modellerin belirlenmesine odaklanacak.


Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen ICD Üst Yöneticisi (CEO) Halid Al Aboodi, üye ülkelerin ekonomisine pozitif katkı sağlayacak mortgage sektörünün büyümesinin ICD için önemli bir hedef olduğunu belirterek, "Türkiye'deki mortgage sektörünün genişlemesi, ailelerin ev sahipliğini artırmakla beraber ekonomiye de sayısız olumlu fayda sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


TVF Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Bostan ise konut sektörünün Türkiye'nin gelecekteki on yılda farklı sektörlere...