19 / 04 / 2024

ISS

ISS

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

ISS'den bahçe bakımının püf noktaları!

Bahçelerin kış bakımı zamanı geldi. Önümüzdeki dönem bunun için en elverişli aylar. ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri kara kışa girmeden bahçelerde nelere dikkat edilmesi konusunda ipuçları verdi.

Bursa Keles'te 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık 7 gayrimenkul!

Bursa ili Keles Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Keles ilçesi, Belenören, Durak, Gelemiş, Gököz, Issızören ve Dedeler mahallelerinde yer alan 7 adet gayrimenkulü satıyor. İşte fiyatlar ve tüm detaylar...

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Rönesans Holding'in müteahhitliğini üstlendiği ve işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesinin işletmesi Danimarkalı ISS'ye devredildi.

Rönesans Holding'ten şehir hastaneleri açıklaması!

Rönesans İşletme Hizmetleri şirketi; Adana, Bursa, Elazığ, Yozgat ve İstanbul Başakşehir şehir hastanelerinin işletmesinin Danimarkalı ISS şirketine satılması ile ilgili açıklama yaptı. 

5 şehir hastanesinin Danimarkalı şirkete devredilmesi TBMM’de!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Rönesans Holding'in müteahhitliğini üstlendiği ve işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesinin işletmesinin Danimarka Şirketi ISS'ye devretmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuştu. 

Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?

Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin Danimarkalı ISS Facilities şirketine satılacağı duyurulmuştu. Peki satışla ilgili detaylar ne?

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

Sofııa İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sofııa İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Ousmane Abdou Issıufou tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

TİKA'dan Kırgızistan'a su şebekesi desteği!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

TİKA Kırgızistan'daki su şebekesinin açılışını yaptı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan'ın kuzeyindeki Çuy bölgesinde Issık Ata İlçesi Yuryevka köyün temiz içme suyu ihtiyacını karşılayan bir projeyi tamamladı.

Kentsel dönüşümde potansiyel kemirgen problemi var!

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında üzerinde şimdiye kadar durulmayan bir konu ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri tarafından gündeme getirildi: Kemirgenler.

ISS'den bahçe bakımının püf noktaları!

Bahçelerin kış bakımı zamanı geldi. Önümüzdeki dönem bunun için en elverişli aylar. ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri kara kışa girmeden bahçelerde nelere dikkat edilmesi konusunda ipuçları verdi.

ISS Temizlik Hizmetleri AVM’lerde sağlığınızı koruyor!

ISS, dünyada 550 binden fazla Türkiye’de ise 30 bini aşkın çalışanıyla temizlikten güvenliğe, cateringten haşere kontrol ve bahçe bakım hizmetleri ile tesis yönetimi hizmetinin en iyi örneklerini sunuyor.

Bardarbunga uçuşa yasak bölge ilan edildi!

Avrupa’nın en büyük buzulu üzerinde bulunan Bardarbunga Yanardağı başkent Reykjavik’e 320 kilometre uzaklıkta. Issız bölgede olmasına ve yerleşim yeri bulunmamasına rağmen Bardarbunga’da yaşanan hareketlilik, kırmızı alarm verilmesine yetti...

ISS Haberi

ISS

Rusya’nın Uluslararası Uzay İstasyonu‘ndaki (ISS) varlığı Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından tartışılmaya başladı. İşgalden sonra gelen yaptırımların üzerine batı ülkelerine olan bağımlılığını azaltmak isteyen Rusya, bu konuda da çalışmalarını hız verdi. Ukrayna işgali sonrası birçok yaptırıma maruz kalan ülke, Çin ve İran ile işbirliğine girişti.

RUSYA, ISS'DEN AYRILIYOR MU?

Rusya Federal Uzay Ajansı, Rus yapımı uzay istasyonunun nasıl görüneceğine dair ilk prototipi hazırladı ve “Ross” lakaplı uzay istasyonunun bir modelini bir askeri fuarda tanıttı. Tüm bu gelişmeler, Moskova’nın ISS’yi terk etme ve yalnız başına hareket etme konusundaki ciddiyetini de gözler önüne serdi.

1998’de fırlatılan ISS, Kanada, Japonya ve 11 Avrupa ülkesini de kapsayan ABD-Rus liderliğindeki bir ortaklık içerisinde Kasım 2000’den beri uzay araştırmalarına hizmet ediyor. ISS’nin çalışmalarına 2030 yılına kadar devam edeceği belirtiliyor.

Öte...