26 / 04 / 2024

İstanbul 2015 turist sayısı

İstanbul 2015 turist sayısı

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

İstanbul'da turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul'a 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artışla 5 milyon 680 bin 398 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre hava yoluyla gelenler yüzde 5,4, deniz yoluyla gelişler ise yüzde 10,6 artış gösterdi.

İstanbul'u 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti!

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti.

İstanbul'a 10 ayda 10,1 milyon turist!

İstanbul'u, Ocak-Ekim 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla dünyanın dört bir köşesinden 10 milyon 744 bin 448 turist ziyaret etti.

Business İstanbul, Dubai Cityscape Fuarı'nda tanıtılacak!

SVR Gayrimenkul Yatırım, 8-10 Eylül 2015 tarihleri arasında Dubai World Trade Center'da düzenlenecek olan Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul etkinliği ile Business İstanbul 2015 Dubai Cityscape Fuarı'nda tanıtılacak.

AKATED Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı 28-30 Eylül'de!

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Uluslararası No Digİstanbul 2015 Konferansı tarafından 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında WOW İstanbul Convention Center’da düzenleniyor.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

2004 yılında İstanbul turizme hazırlanıyor!

2004 yılında Turizm Bakanlığı, İstanbul'un turist sayısını 15 milyona çıkarabilmek için Haliç'ten Şile'ye uzanan geniş bir alanı yeniden yapılandıracakmış. Galata yeniden düzenlenecekmiş ve Şile-Kilyos hattı da turizm bölgesi ilan edilecekmiş.

Hasan Rahvalı: Barış süreci, orta gelir tuzağının aşılmasına yardım edecek!

Forum İstanbul 2015’te “Potansiyel Büyümenin Yakalanması ve Orta Gelir Tuzağı” konulu panele konuşmacı olarak katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı açıklamalarda bulundu.

ThyssenKrupp Asansör yeni sistemi TWIN'i tanıttı!

ThyssenKrupp Asansör Türkiye, TWIN adı verilen asansör sistemini Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 2015'te tanıttı. TWIN, aynı asansör kuyusu içinde birbirinden bağımsız olarak çalışan iki asansör kabininden oluşuyor.

Hasan Rahvalı: İnşaat sektörünün istihdama katkısı büyük!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı, Forum İstanbul 2015’te “Potansiyel Büyümenin Yakalanması ve Orta Gelir Tuzağı” konulu panele konuşmacı olarak katıldı..

Baumit 38. Yapı Fuarı'nda dış cephelere özel ürünler sunacak!

Baumit, 38. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2015’de Baumit Design Life konsepti ile özellikle dış cephelere özel ürünlerini ön plana çıkarıyor.

ETADER Gas&Power Network Fuarı'na katılacak!

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), 2-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Gas&Power Network Fuarı'na katılıyor. Fuar Petroleum İstanbul 2015 Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Asansör İstanbul 2015'in açılış gerçekleşti!

Meclisteki kanun tasarısına göre meydana gelecek asansör kazasında sorumluluk doğrudan belediye veya il özel idare yetkilisinde olacak. Dünyanın 3 büyüğünden biri olan Asansör İstanbul 2015 başladı..

Asansör İstanbul 2015 Fuarı bugün başlıyor!

Asansör İstanbul 2015, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılacağı törenle 26 Mart Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açıyor. 28 ülkeden 440 firmanın yer aldığı fuarı, 73 ülkeden 28 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Kale Endüstri Holding, ürünlerini 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi!

Türkiye’nin kilit ve çelik kapı sektöründe tartışmasız lider firması olan Kale Endüstri Holding, en son teknolojiyle üretilen ürünlerini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul 2015 Pencere Fuarı’nda sergiledi.

İstanbul 2015 turist sayısı Haberi

İstanbul 2015 turist sayısı

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.


Bu yılın ilk yarısında ağırlıklı olarak Arap turistleri misafir ettiklerini kaydeden Ahırkapı’da bulunan BW Citadel Hotel’in Genel Müdürü Aytekin Güç, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıllarda, genelde Taksim bölgesini tercih eden Araplar, bu yıl tarihi ve kültürel zenginlikleri görmek için Sultanahmet Bölgesi’ne yoğun ilgi gösteriyor. Ocak- Haziran 2015 tarihleri arasında, otelimizde en çok Arap turistleri misafir ettik. Ardından, Amerikalı turistler konuğumuz oldu. Otelimizde, Ortadoğu ve Amerika pazarlarının yanı sıra, Almanya, Fransa, Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinden turistleri ağırlamaktayız. Arap turistler, Sultanahmet Bölgesini yoğun ziyaret ederken, konaklama olarak da Tarihi Yarımadayı tercih etmeye başladılar. Haziran ayı...