29 / 03 / 2024

istanbul arap turist sayısı

istanbul arap turist sayısı

Geçen yıl 12 milyon yabancı ziyaretçinin geldiği İstanbul’da Arap turistlerin payı yüzde 10’dan 18’e çıktı. Geçen yıl 2.1 milyon Arap İstanbul’u ziyaret etti. Yani her gelen 6 turistin 1’i Arap oldu

Kanal İstanbul için Arapça tweet atışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’un Arapça attığı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul’dan çekildi” tweetine, Katarlı medya patronu Abdullah bin Ahmed el Haşimi yanıt verdi...

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Arapça 'Kanal İstanbul' mesajı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'da Arapça yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul'dan çekildi" dedi...

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Arap işadamlarından İstanbul'a emlak çıkarması!

TÜRAP ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek "Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı"nda, bin 500 Arap yatırımcı Türkiye'deki gayrimenkul firmalarıyla bir araya gelecek.

Bin 500 Arap konut için İstanbul’a geliyor!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için gayrimenkule yatırım tutarının 250 bin dolara düşürülmesi Arap yatırımcıları harekete geçirdi. Yabanacıya konut satışlarının önümüzdeki günlerde hızla artması bekleniyor.

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, inşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanını gezdiler. 

12'nci Gayrimenkul Fuarı Ve Arap-Türk Zirvesi İstanbul'da yapılacak!

Körfez ülkeleri başta olmak üzere farklı ülkelerden 500’den fazla yabancı yatırımcının katılım göstereceği 12’inci Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 28-29 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi 28 Nisan'da!

12. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi 28 - 29 Nisan tarihleri arasında Hilton Istanbul Convention & Exhibition Center'da gerçekleştirilecek. 

Arap yatırımcı Kanal İstanbul çevresinde arsa bakıyor!

Kanal İstanbul projesini bekleyenelerin kazanacağını ifade eden Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Arap yatırımcıların çılgın proje çevresinde arsa baktığını belirtti. 

Konut sektörü İstanbul'da bin Arap yatırımcıyla buluşacak!

Gayrimenkul ve konut sektörü, İstanbul’da bin Arap yatırımcıyla buluşmak için hazırlanıyor. 

11. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 20-21 Mayıs’ta!

Gayrimenkul sektörünün en önemli buluşmalarından biri olan 11. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi eş zamanlı olarak 20-21 Mayıs’ta Hilton Convention Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. Fuar bu sene daha büyük bir önem taşıyor.

Arap gayrimenkul yatırımcıları İstanbul’a geliyor!

GAYRİMENKUL sektörünün önemli buluşmalarından ‘10. İstanbul Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi’ 23-24 Nisan’da Hilton Convention Exhibition Center’da gerçekleştirilecek.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

istanbul arap turist sayısı Haberi

istanbul arap turist sayısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçen hafta 2014 yılında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turist sayısında önceki seneye göre yüzde 5.5’lik artış kaydedildiğini ve ziyaretçi sayısının 34 milyon 910 bin kişiden 36 milyon 837 bin 900 kişiye yükseldiğini açıkladı. Çelik, Türkiye’ye geçen yıl en fazla turist gönderen ülkenin yine Almanya olduğunu kaydederek Rusya’nın ikinci, İngiltere’nin ise üçüncü konumunu koruduğunu belirtti. Bakan Çelik’in açıklamasına göre İstanbul, ziyaretçi sayısında rekor kırdı.


Yüzde 10’dan 18’e çıktı


Geçen yıl 11 milyon 821 bin ziyaretçi ağırlayan İstanbul’da Arap ülkeleri ve İran’dan gelen turist sayısındaki ciddi artış dikkat çekiyor. 


2014 yılının Ocak-Aralık verileri incelendiğini İstanbul’a gelen Arap turist sayısında 2013 yılına göre yüzde 26.9 artış oldu. 2010 yılından bu yana ise Arap turistlerin İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçiler içinde...