24 / 04 / 2024

istanbul Deniz Müzesi

istanbul Deniz Müzesi

Mimarlığı ve kenti, İslam'ın tanımladığı bir varlık sorunsalı içinden kavramaya çalışmış bir bilge mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Deniz Müzesi 20 bin esere ev sahipliği yapıyor!

Koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor. Müze, 4 Ekim 2013'te yeniden açıldı..

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi depreme dayanıklı hale getiriliyor!

OSMANLI Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ilki olan İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni yenileme ve güçlendirme çalışmaları; devam ediyor. Müze; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği sponsorluğunda depreme dayanıklı hâle getirilerek, elden geçiriliyor.

Vasip Şahin Deniz Müzesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Deniz Müzesi Ana Teşhir Binası'nın restorasyon çalışması hakkında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e incelemelerinde Vali Yardımcısı Akgün Çorav da eşlik etti...

Antalya sualtı müzesi 500 bin turist getirecek!

Turizmin başkenti Antalya’da Deniz Ticaret Odası’nın kuracağı sualtı müzesi ile kente 500 bin yeni turist kazandırılması hedefleniyor. Müzede Posedion, Mevleviler gibi bir konular üzerine 110 heykel yer alacak.

İstanbul Arkeoloji Müzesi yenileniyor!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, dünyaca ünlü müze mimarı Boris Micka tarafından yeniden tasarlandı. Ne yapılacağına yıllardır karar verilemeyen Darphane-i Amire binaları da müzeye dahil edildi...

Deniz Müzesi 20 bin esere ev sahipliği yapıyor!

Koleksiyon çeşitliliği açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor. Müze, 4 Ekim 2013'te yeniden açıldı..

Deniz Müzesi restorasyonu bu yıl tamamlanacak!

İstanbul Boğazı'nı dekorunun bir parçası haline getiren restorasyonun ardından 4 Ekim 2013'te yeniden açılan 118 yaşındaki Beşiktaş'daki Deniz Müzesi, yaklaşık 20 bin esere ev sahipliği yapıyor

istanbul Deniz Müzesi Haberi

istanbul Deniz Müzesi

“Bilge Mimar” Turgut Cansever, Cumhuriyet Dönemi mimarları arasındaki özgün duruşu ile hem mimari alanda hem de düşünce alanında pek çok konuya temas etmiştir. 2009’da kaybettiğimiz Cansever, Ağa Han Mimarlık Ödülünü üç kez almış tek mimar.


Sempozyumda,  Cansever'in düşünce dünyası, modern Türk Mimarisi içerisindeki yeri ve yeni şehirler üzerine yaptığı çalışmalar uzman isimler tarafından değerlendirilecek. Şehirleşme yapısı ve algısının Cansever’in fikri ve mimari dünyası üzerinden tartışılacağı Sempozyumda; mimarların, şehir plancılarının, akademisyenlerin ve öğrencilerin yanı sıra, yerel ve merkezi düzeyde karar vericiler ile uygulamacıların Cansever'in vizyonunu anlamaları hedeflenmektedir. Marmara Belediyeler Birliği bünyesindeki Şehir Politikaları Merkezi’nin ilk etkinliği olan “Bilge Mimar” Turgut Cansever Sempozyumu, 7 Mart 2015 tarihinde, İstanbul Deniz Müzesi’nde (Beşiktaş)...