16 / 04 / 2024

istanbul devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı

istanbul devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı

Marmara Depremi’nin ardından 21 yıl geçmesine rağmen depremde hasar gören hastaneler onarılmadı. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ise bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması! Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yarısı Bizden" kampanyası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Devlet-millet el ele İstanbul'umuzu yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

Devlet Bahçeli'den son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

GSS ve Bağ-Kur prim borçluları dikkat! 31 Aralık son gün!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu olanların yıl sonuna kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edeceğini bildirdi.

İstanbul devlet desteğiyle 5 yılda dönüşür!

İnşaat sektörünün önemli temsilcilerini buluşturan RE360 Gayrimenkul Buluşmaları etkinliğinde deprem gerçeği ve çözüm yolları ele alındı. Etkinlikte İstanbul'un dönüşüm sürecinin 5 yılda tamamlanabileceği söylendi.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbul'da iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor. Peki İstanbul'daki sahra hastaneleri ne zaman açılacak? İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 maddede tüm detaylarıyla...

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Peki sahra hastanesi nedir? İstanbul'daki sahra hastaneleri nerede kurulacak? İşte İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 45 günde tamamlanacak!

Sahra hastaneleri malum büyük depo, sergi salonu, hangar gibi yatay ve geniş binaların dönüştürülmesiyle kuruluyor. İstanbul’da tasarlanan iki sahra hastanesi boş arazilere kuruluyor ve 45 gün süreceği hesaplanıyor.

İstanbul’daki devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı?

Marmara Depremi’nin ardından 21 yıl geçmesine rağmen depremde hasar gören hastaneler onarılmadı. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü ise bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

istanbul devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı Haberi

istanbul devlet hastaneleri depreme dayanıklı mı

Marmara Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçti. Ancak hastaneler depremden sonra onarılmadı. Hastanelerin duvarları çatlak, kolonları kırık  ve hayati öneme sahip en önemli sağlık malzemeleri ise bodrum katında.

Sözcü Gazetesi’nden Hande Zeyrek’in haberine göre; deprem uzmanları tarafından Türkiye'nin en kalabalık nüfusuna sahip İstanbul'da 7.5 şiddetinde bir depremin kaçınılmaz olduğu aktarıldı. Resmi rakamlar olası bir depremde 45 ile 50 bin arasında binanın yıkılacağını öngörüyor. Bu da 16 milyon İstanbullunun risk altında olduğunu gösteriyor. Milyonları etkileyecek deprem sonrası ilk başvurulacak ve sığınılacak yerlerin başında hastaneler geliyor. Peki hastaneler depreme dayanıklı mı?

Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü bu konuya ilişkin açıklamalar yaptı. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna ise şunları aktardı:  

“İstanbul'da 52 kamu hastane binası var. 170-180 arasında özel hastane var....