19 / 04 / 2024

istanbul dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu

istanbul dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu

Dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu seçildi. TripAdvisor gezginlerinin yaptığı milyonlarca görüş ve öneri doğrultusunda belirlenen destinasyonların ilk sırasında Roma, Paris ve Barcelona gibi şehirleri geride bırakan İstanbul yer aldı...

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı’ndan büyük başarı! Dünyanın en iyi havalimanı seçildi

Dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Condé Nast Traveler Dergisi’nin yapmış olduğu ankette İstanbul Havalimanı, Singapur ve Güney Kore'yi geride bırakıp dünyanın en iyi havalimanı seçildi. İşte detaylar…

Dünyanın en iyi şehirleri açıklandı! İşte İstanbul'un sıralamadaki yeri

Dünyanın en eğlenceli ve gelişen şehirleri belli kriterlere tabi tutularak değerlendirildi. Time Out dergisi Dünyanın En İyi Şehirleri 2022 Raporuna İstanbul da girdi. Toplamda 53 şehirin değerlendirildiği listede ilk sırayı bakın kim aldı?

Kanal İstanbul, dünyanın en sıralı projelerinden biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un dünyanın en sıralı projelerinden biri olacağını söyledi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

İstanbul dünyanın en pahalı 154’üncü kenti oldu!

Yabancılar için dünyanın en pahalı kentleri açıklandı. Buna göre yaşam maliyetinin en yüksek olduğu 154'üncü ülke İstanbul oldu. İstanbul geçen sene listeye 163 sıradan girmişti. 

Dünyanın en hızlı araçları TEKNOFEST İstanbul'da yarışacak!

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İstanbul, dünyanın en hızlıları arasında gösterilen araçların yarışacağı etkinliğe ev sahipliği yapacak.

İstanbul dünyanın en akıllı şehirlerinden biri olacak!

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) Genel Müdürü Alyürük: "İstanbul gelecekte dünyanın en akıllı şehirlerden biri olmaya hazırlanıyor" dedi.

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak!

Dünyanın en lüks oteli Peninsula İstanbul'da açılacak. Peki, üç yıl sürecek inşaatın sonunda neler olacak? Bölgede kruvaziyer gemilere yönelik yeni terminal, eskisinin iki katından daha büyük olacak.

istanbul dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu Haberi

istanbul dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu

İstanbul; Roma, Paris ve Barcelona'yı geride bırakarak dünyanın en çok tercih edilen destinasyonu seçildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, nisan ayında, dünyanın en büyük online seyahat sitelerinden olan TripAdvisor tarafından düzenlenen Travelers Choice Destinations (Gezginlerin Tercih Ettiği Yerler) programında, dünyanın en çok tercih edilen destinasyonları seçildi.


TripAdvisor gezginlerinin yaptığı milyonlarca görüş ve öneri doğrultusunda belirlenen destinasyonların ilk sırasında Roma, Paris ve Barcelona gibi şehirleri geride bırakan İstanbul yer aldı.


TripAdvisor global pazarlama ve satış grubu Başkanı Barbara Messing, İstanbul'un ödülünü dün düzenlenen törenle Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal'a takdim etti.


Önal, dünya genelinde aylık 269 milyon tekil kullanıcıya sahip online seyahat sitesinin kullanıcıları tarafından verilen bu ödülün çok anlamlı olduğunu belirtti.


İstanbul'un ilk sırada yer aldığı listede...