25 / 04 / 2024

istanbul ekonomi ve kültür

istanbul ekonomi ve kültür

The Independent gazetesi Londra'yı dünyanın ekonomi ve kültür başkenti seçti. İstanbul ise 24'üncü sırada yer aldı.

Dünya'nın ilk Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi Ankara'da!

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde Ankara'da 'Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi' gerçekleştirilecek. ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek zirve 30-31 Mart'ta! İşte detaylar...

GAPAS Serbest Kürsü 2022'de Ekonomi ve Gayrimenkul etkinliği yarın!

GAPAS tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yarınki etkinliğinde 'Ekonomi ve Gayrimenkul' konusu ele alınacak. Etkinlik yarın saat 17:00'de gerçekleştirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukuk alanındaki reformları yakında paylaşacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz." dedi.

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak!

Finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin Türkiye'de gelişmesine yönelik olarak bir yol haritası oluşturularak, İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

Property Turkey İstanbul Gayrimenkul Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Property Turkey İstanbul Gayrimenkul Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Bayram tarafından kuruldu.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Özbekistan'da şube açacak!

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Özbekistan Taşkent'te şube açacak

Adam İstanbul Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Adam İstanbul Gayrimenkul ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Yıldız tarafından kuruldu.

TOKİ'den İstanbul, Ankara ve İzmir'e 2 bin 689 yeni konut!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 2 bin 689 yeni konut hayata geçirecek.

Garanti İstanbul Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Garanti İstanbul Yapı ve Yatırım Anonim Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Kar tarafından kuruldu. 

Ekin İstanbul Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Ekin İstanbul Emlak ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özgüven tarafından kuruldu. 

TOKİ 100 bin konut İstanbul, Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

TOKİ kura çekimiyle ilgili tarih araştırmaları başladı. Başvuru ücretini bankalara ödeyip başvurularını tamamlayan birçok vatandaş şimdi ise kura çekiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ İstanbul Ankara ve İzmir kurası ne zaman?

istanbul ekonomi ve kültür Haberi

istanbul ekonomi ve kültür

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesinin yaptığı ve Londra'nın dünyanın ekonomi ve kültür başkenti seçildiği araştırmada, İstanbul 24. sırada yer aldı. Aylarca süren ve ünlü dünya kentlerinin nüfus, ekonomi piyasaları, turizm trendleri, ulaşım imkânları, spor ve kültür faaliyetleri gibi pek çok alanda karşılaştırıldığı araştırmanın sonucunda, Londra'nın diğer ünlü kentleri açık farkla geride bıraktığı bildirildi. Araştırmada, en kalabalık nüfuslu kentin hangisi olduğu, bir haftada hangi kentten en fazla sayıda uçağın kalktığı, en büyük sermaye piyasasının nerede olduğu gibi sorular ele alındı.

EN KALABALIK TOKYO
Araştırmaya göre, en kalabalık nüfuslu kent 34 milyonla Tokyo olurken, bir haftada en fazla uçağın kalktığı kent 11.912 ile New York oldu. En çok senfoni orkestrasının bulunduğu kent 7...