26 / 04 / 2024

istanbul havalimanı iga kira 2021

istanbul havalimanı iga kira 2021

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borç yapılandırmasına gitti!

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA borcunun en fazla 5 milyar Euro'luk kısmını yapılandıracak.

İGA'dan İstanbul Havalimanı açıklaması!

İGA Havalimanı İşletmesi, "İstanbul Havalimanı'nda taksi trafiğini hızlandıracak çalışmalar tüm hızıyla sürmektedir" şeklinde açıklama yaptı...

İstanbul Havalimanı'na Özel Başarı Ödülü!

İstanbul Havalimanı,dünyada turizm sektörünün en prestijli yayınlarından Global Traveler'ın Leisure Lifestyle tarafından verilen ‘Üstün Yenilik’ kategorisinde ‘Özel Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. 

İstanbul Havalimanı konut fiyatlarını uçurdu!

Yeni İstanbul Havalimanı, çevresindeki bölgeleri ihya ediyor. Arnavutköy ilçesine bağlı, köyden mahalle statüsüne dönüştürülen Tayakadın, Yassıören, Baklalı, Yeniköy, Durusu ve Karaburun’da gayrimenkul talebi sürekli artıyor...

İngiltere İstanbul Havalimanı'nı kıskanıyor!

İngiltere eski Dışişleri Bakanı Straw İngiltere ve Avrupa’nın İstanbul Havalimanı’nı kıskandığını söyledi. Straw “Böyle bir havaalanı bizim için hayal olur” diye konuştu.

İstanbul Havalimanı'nın uçurduğu dört ilçe! 

İstanbul Havalimanı, Büyükçekmece'de konut fiyatları son bir yılda yüzde 8.95, Esenyurt'ta yüzde 8.33, Başakşehir‘de yüzde 7.94 artırdı. Arnavutköy'de ise konut fiyatları son bir yılda yüzde 0.22 artış kaydetti.

istanbul havalimanı iga kira 2021 Haberi

istanbul havalimanı iga kira 2021

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde havalimanlarının yıllık kira bedellerinde, indirim, öteleme vb gibi kolaylıklar talep etmelerini kaleme aldı. 

İşte Çiğdem Toker'in 'Borç öteleme' başlıklı yazısı...

Ülkemizdeki havalimanlarını Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle işleten şirketler, devlete ödemekle yükümlü oldukları yıllık kira bedellerinde, indirim, öteleme vb gibi kolaylıklar talep ediyor. Bloomberg HT'nin haberine göre Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile havalimanı işleten şirketler arasında konuya ilişkin görüşmeler başlamış.

İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA A.Ş açısından bakıldığında, bu talep ilk değil. İlk talep 2018 yılında havalimanı inşaatı henüz devam ederken gelmiş, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok” diyerek bu taleple ilgili iddiayı doğrulamıştı. Sonra havalimanı açıldı, Atatürk Havalimanı kapatıldı. Bu defa da pandemi bütün dünyayı sarsmaya başladı. İGA A.Ş'nin CEO'su...