23 / 04 / 2024

İstanbul imar değişiklikleri

İstanbul imar değişiklikleri

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Son 5 yıldaki Ankara ve İstanbul'daki imar değişiklikleri TBMM'de!

Son on beş yılda Ankara ve İstanbul'da yapılan imar değişikliklerine ve yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşındı..

İstanbul'da 235 imar planı değişikliği gündemde!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarında çeşitli müdürlükler tarafından toplam 235 imar planı değişikliği teklif edildi. İşte imar planında değişiklik önerilen lokasyonlar ve İBB Meclisi Nisan ayı gündemi...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

Ümraniye'deki PTT arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul Ümraniye'deki PTT arazisine, millet bahçesi, özel sanayi alanına konut ve ticaret inşaat izni veren imar plan değişikliği askıya çıkarıldı.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

İstanbul imar değişiklikleri Haberi

İstanbul imar değişiklikleri

İBB Meclisi'nin 12 Eylül tarihli otorumunda Sarıyer Seyrantepe'deki İBB şirketlerinden İmar A.Ş'ye ait 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvenli'nin haberine göre, arazi ilk 2005 yılında planlanmıştı. Eski İBB Başkanı Kaidr Toptaş döneminde Saraçhane'deki tarihi beleidye binasının müzeye dönüştürülüp, hizmet binasını Seyrantepe taşımak için çalışmalar başlamıştı. Yeni binanın bodrum katında metro istasyonu ve otopark bulunacaktı. İBB Seyrantepe Merkez Hizmet Binası 2017'de çalışmaları durdu.

18 Ocak 2017 tarihinde mülkiyeti İBB'nin İmar A.Ş'ye geçen arazinin imarı, İBB Meclisi tarafından değiştirildi. Yeni değişiklik ile söz konus araziye 65 kata rezidans, konaklama tesisleri, otel,motel, apart otel yapılmasına izin verildi.


İTİRAZ 2 YIL SONRA GÜNDEME ALINDI

Plan değişikliği 2017 Nisan'da askıya çıktı. Askı süreci içinde plana itiraz edildi. Ancak, 2 yıl önceki itirazda...