20 / 04 / 2024

Son 5 yıldaki Ankara ve İstanbul'daki imar değişiklikleri TBMM'de!

Son 5 yıldaki Ankara ve İstanbul'daki imar değişiklikleri TBMM'de!

Son on beş yılda Ankara ve İstanbul'da yapılan imar değişikliklerine ve yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşındı..



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, son on beş yılda  Ankara  ve İstanbul'da yapılan imar değişikliklerine ve yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşıdı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan Bakan, sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu.

CHP'li Bakan, Başkanlığa geliş tarihi 08/06/2017 olan 7/14479 esas numaralı son on beş yılda Ankara ve İstanbul’da yapılan imar değişikliklerine ve yolsuzluk iddialarına ilişkin yazılı soru önergesine yanıt verilmediğini hatırlarak önergesini tekarladı.

"Sayın Bakan bir gazeteye verdiği demeçte: “tüm hırsızlar imardan geliyor” demiştir ve devamında da bu sözünüzün arkasında durmak suretiyle “..isim vermemi beklemesin ama herkes gidip Ankara’nın veya İstanbul’un en lüks semtlerinde, sahil kenarlarında kafelerde oturup baktığı zaman, gördüğü manzaralardan rahatsız diye düşünüyorum. Bu dedikoduların bir kısmı dedikodudur, iftiradır, dedikoduları dinlerlerse epey rahatsız olurlar diye düşünüyorum. Ama hepsi de dedikodudan ibaret değil, biz de bunu biliyoruz. Ancak bu tür şeyleri ispatlayabilmek öyle zor ki o yüzden biz bu işlerin olmamasına gayret edeceğiz.” diye açıklamalarını sürdürmüştür." diyen CHP'li Bakan "Bu açıklamalar Sayın Bakan’ın yeni dile getirdiği ancak kamuoyunun öteden beri bildiği bir gerçeğin üzerinde iktidarı ve muhalefeti ile konsensüs sağlandığını göstermektedir. Bu durumda bizlerin parlamenter olarak görevi bu yolsuzlukları ortaya çıkarmak olmalıdır." diyerek bu doğrultuda 5 soru sordu.

CHP'li Bakan'ın soruları

1) Ankara ve İstanbul’da son 15 yılda imar planlarında parsel bazında yapılan ve emsal artışı yapılan imar değişiklikleri nelerdir?

2) Ankara ve İstanbul’da imar planlarında bir başka kullanım kararı varken konut alanına, MİA alanına dönüştürülen imar parselleri var mıdır?

3) Bu değişiklikleri yapanlar kimlerdir? Lehine imar değişikliği yapılanlar kimlerdir?

4) Bununla ilgili Bakanlığınızca yürütülen bir soruşturma var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir?

5) İddia ettiğiniz imar yolsuzlukları ile ilgili olarak maddi gerçeğe ulaşmak için Bakanlığınızca Savcılığa intikal etmiş bir suç duyurusu var mıdır?

 


Geri Dön