25 / 04 / 2024

istanbul Kruvaziyer limanları

istanbul Kruvaziyer limanları

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Galataport, İstanbul'un kruvaziyer turist sayısını 20 binden 1,5 milyona çıkaracak!

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım yaptığı açıklamada, ilk geminin Nisan 2020'de yanaşacağı Galataport İstanbul'un, şehrin 20 bine kadar gerileyen kruvaziyer turist sayısını eski günlerinden daha ihtişamlı hale getireceğini söyledi.

Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi!

İstanbul’un çektiği turist sayısını iki katına çıkarma hedefine en büyük destek kruvaziyerden gelecek. Aynı anda üç geminin yanaşabildiği Galataport İstanbul, 50’nin üzerinde kruvaziyer gemisine rezervasyon verdi...

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Liman alanı imar planı iptal mi?

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Çeşme kruvaziyer turizminin en uygun limanlarından biri!

ULUSOY Liman İşletmeleri Bölge Müdürü Can Özgen, Çeşme'nin kruvaziyer turizmi açısından Ege Denizi’ndeki en uygun limanlardan biri olduğunu söyledi...

Kruvaziyer için limanlar yetersiz!

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizmi için birlikte hareket etmeliyiz!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Hopa'dan gelen heyete Türkiye 'nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi

Hopa ve İzmir kruvaziyer turizminde işbirliği yapacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Türkiye’de kruvaziyer turizminde çok büyük bir potansiyel var" dedi.

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor!

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Demirtaş "Güney Avrupa limanlarındaki sorun kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığı bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

GLİ dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi oldu!

GLİ'nin son iki hamlesi olan Barcelona ve Lizbon kruvaziyer limanları aynı zamanda yatırımcıya da yeni bir perakende kapısı olacak. Toplam 15 bin metrekarelik ticari üniteler ağırlık olarak Türk şirketlerinin hizmetine sunulacak.

Karadeniz limanları kruvaziyer turizmine hazırlanıyor!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal. geleceğini turizme bağlayan Ordu'nun, son yıllarda ivme ve cazibe kazanan kruvaziyer turizmine hazırlanması gerektiğini söyledi.

istanbul Kruvaziyer limanları Haberi

istanbul Kruvaziyer limanları

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak iki kruvaziyer limanı sayesinde her yıl ortalama 800 bin turist geleceğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; belediyelerin görevinin, kentlerin yatırım ortamını düzelterek daha çok istihdam sağlamak olduğunu ifade eden Yıldırım, İstanbul'un yıllık geliri şu anda 232 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki 5 yıl içinde bu rakamı 75 milyar dolar daha artırarak 300 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, "Bu her yıl ortalama 15 milyar dolarlık fazladan katkı anlamına geliyor." dedi.

Yıldırım, İstanbul'un Paris, Londra, New York gibi kentlerin nüfusunun yaklaşık iki katı turist ağırladığını ve turizmden önemli bir gelir elde edildiğini ifadeetti. Yıldırım, şöyle devam etti:

"İstanbul 13,5 milyon turist ağırlıyor. Bizim hedefimiz 5 yılın sonunda bu sayıyı...