26 / 04 / 2024

İstanbul müzeleri

İstanbul müzeleri

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

İstanbul'da kaç tane müze var?

Müzeler, sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılar olarak karşımıza çıkıyor. Peki İstanbul'da kaç tane müze var?

Gençler 10 TL’ye müzik festivaline doyacak!

İstanbul Müzik Festivali biletleri gençlere 10 TL’den satışa çıkacak. İşte detaylar!

Tuna İstanbul Mühendislik Müşavirlik Yapı Proje Limited Şirketi kuruldu!

Tuna İstanbul Mühendislik Müşavirlik Yapı Proje Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ünal Tuna tarafından kuruldu.

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldız İstanbul Mühendislik İnşaat Emlak Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Murat Akın ve Yıldız Akın ortaklığında kuruldu.

Nevada İstanbul Mühendislik Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Nevada İstanbul Mühendislik Yatırım Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de Yavuz Güneş tarafından kuruldu.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Art İstanbul Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Art İstanbul Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Olcay Yılmaz, Ezgi Sarıgül ve Tamer Alpay ortaklığında kuruldu.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

CEG İstanbul Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

CEG İstanbul Mühendislik Anonim Şirketi bugün Bağcılar 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedef Karahan ve Mohand Larbi Sennour ortaklığıyla kuruldu...

İstanbul Üniversitesi'ndeki botanik bahçeye tahliye şoku!

Süleymaniye Camii'nin arkasında, 17 dönümlük bir alana sahip İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olan, İstanbul'daki ilk ve tek Botanik Bahçe, İstanbul Müftülüğü'ne tahsis edilmek için tahliye ediliyor.

Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü talebi doğrultusunda hayata geçirilecek Kadıköy Ulu Cami Projesi onaylandı.

Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi!

İstanbul Müftülüğü tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da inşa edilen Ufa İslam Üniversitesi'nin inşaatında sona gelindi.

İstanbul müzeleri Haberi

İstanbul müzeleri

İstanbul seyyahı, gazeteci-yazar Fahri Sarrafoğlu ile yıllardır gençlerle yaptığı İstanbul gezileri üzerine BYV (Boğaziçi Yöneticileri Vakfı) Öğrenci ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen “İstanbul Sohbetleri” programına katıldı. Vakıf Müdürü İbrahim Ethem Gören, Boğaziçi Üniversitesinde okuyan öğrenci ve mezun mensuplarının katıldığı sunumda bir konuşma yapan Fahri Sarrafoğlu, özellikle İstanbul’a sahip çıkılması gerektiğine işaret etti.


GENÇLERİ TARİHLE BULUŞTURMALIYIZ

Özellikle üniversite gençliğinin tarihle buluşması, sohbet etmesi gerektiğine işaret eden Sarrafoğlu, gençlerin tarihle buluşması için STK’ların, daha çok proje ve çalıma yürütmesini istedi. İstanbul sevilecek sev mantığı ile İstanbul’un sevilemeyeceğini ifade eden Sarrafoğlu, sunumda şunları söyledi: “İstanbul sadece büyük bir şehir ya da her tarafı tarih kokan bir yapılardan oluşmuş müze şehir değildir. İstanbul binlerce yıllık tarihi değil milyonlarca yıllık tarihi de içinde barındırıyor. Eğer...