18 / 04 / 2024

İstanbul sit alanlarının yönetimi

İstanbul sit alanlarının yönetimi

İstanbul'daki sit alanlarının yönetimi, "İstanbul sit alanları alan yönetimi başkanlığı" tarafından sağlanıyor. Başkanlığın resmi internet sayfasında alanların yönetimine ilişkin bilgiler açıklanıyor. İşte İstanbul sit alanları...

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

İBB, ticari alanlarını 54 milyon TL'ye işletmelere ihale ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 67 bin 858 metrekare yüzölçümlü ticari alanların işletmeye verilmesi işini 54 milyon TL'ye ihale ediyor.

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul sit alanlarının yönetimi Haberi

İstanbul sit alanlarının yönetimi

İstanbul sit alanları alan yönetimi başkanlığı!

İstanbul'daki sit alanlarının yönetimi, "İstanbul sit alanları alan yönetimi başkanlığı" tarafından sağlanıyor. Başkanlığın resmi internet sayfasında alanların yönetimine ilişkin bilgiler şu şekilde açıklanıyor:


Bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal sitleri dünyaya tanıtmak, toplumda söz konusu evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve doğal değerlerin yaşatılması için gerekli işbirliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından, 16 Kasım 1972 tarihinde; “Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşmesi” kabul edilerek, tüm dünya uluslarının sahip oldukları kültürel ve doğal varlıkların, uluslararası bir platformda korunması ve gelecek nesillere aktarılması için tarihi bir adım atılmıştır. Bu Sözleşme ile insanlık tarihi boyunca...