29 / 03 / 2024

İstanbul tamamlanacak metro hatları 2021

İstanbul tamamlanacak metro hatları 2021

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılda ortalama 20 kilometrenin üzerinde raylı sistem tamamlamayı hedeflediklerine dikkat çekti. Tüm kredi imkânları sunularak, 2021-2024 arasında ortalama 20.8 km raylı sistem hattının açılması planlanıyor.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

İstanbul'da ulaşımı rahatlatmak için bir metronun daha açılışı yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün açılıyor. Peki Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro  durak isimleri neler, hangi duraklardan geçiyor?

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Metrosu açılış için gün sayıyor! Türkiye'nin en hızlı metrosu işte bu tarihte açılacak!

İstanbullular tarafından merakla beklenen İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul-Halkalı Metro Havalimanı şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Karaismailoğlu, hedeflerinin kasım ayı itibarıyla İstanbul Havalimanı'na bütün vatandaşlarımızın metroyla ulaşmaya başlamasını sağlamak olduğunu duyurdu.

İstanbullular dikkat! O metro hatları yaz aylarında açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'daki metro hatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Adil Karaismailoğlu'nun konuyla ilgili o açıklamaları...

İstanbullulara müjde! Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbulluların merakla beklediği 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının yüzde 98'inin tamamlandığını söyledi.

Ramazan ayında İstanbul'da ulaşım nasıl olacak?

İstanbul'da metro, tramvay ve füniküler sefer saatlerinde yeni düzenleme geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da raylı sistem atağı! Metro inşaatları tam gaz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Hakan Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'daki metro çalışmalarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Hakan Çelik'in 'İstanbul'da raylı ulaşım hamlesi' başlıklı yazısı...

Türkiye Kanal İstanbul ile küresel ticarette daha etkin rol oynayacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Kanal İstanbul ve metro projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı...

İstanbul tamamlanacak metro hatları 2021 Haberi

İstanbul tamamlanacak metro hatları 2021

İstanbul’da, 12 raylı sistem projesinden yalnızca 2’si Haziran 2019’da devam ediyordu. Bir önceki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yönetimi, 2017'nin sonunda raylı sistemlerden 7’sindeki faaliyetleri durdurmuş, 3’ünde ise ödenek eksikliği sebebiyle işler bırakıldı. İBB'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldiğinde, toplam 141 km’lik 12 raylı sistemden, 103.4 km’yi bulan 10’unda işler durmuştu. 

DURDURULAN METROLARIN MALİYETİ 11 MİLYAR LİRA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekibiyle birlikte hızla metro projelerinin finansman sorunlarının çözümlenmesi için çalıştı. Yeni İBB Yönetimi, ilk etapta bu projelerden 3’ünün finansman sorunlarını çözdü. Son bir buçuk yıldaki döviz ve faiz artışının maliyetlere yansıyan tablosunu kamuoyuna aktaran İmamoğlu, “Her şey zamanında olmayınca maliyeti bize yansıdı. Şantiyelerin durması nedeniyle projelerin planlandığı tarihlerden çok daha geç bitirilecek olması, İstanbul’a ve ülkemize yaklaşık...