19 / 04 / 2024

istanbul tapu

istanbul tapu

2012 yılında Türkiye'de toplam 6 milyon 190 bin tapu işlemi yapılırken, İstanbul işlemin en çok yağıldığı il oldu...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.

Kanal İstanbul'un tapu sürecinde son durum ne?

Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi öngörülen Yenişehir için start verilen tapu sürecinde itirazlara tanınan süre sona erdi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Web-Tapu uygulaması İstanbul genelinde yaygınlaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'un 10 ilçesinde hayata geçen "web-tapu" uygulamasını tüm kent genelinde yaygınlaştırmaya hazırlanıyor. 

İstanbul’da tapu dairesindeki rüşvet operasyonunda 25 tutuklama! 

İstanbul’da tapu dairesine düzenlenen “Rüşvet” operasyonda gözaltına alınan, aralarında tapu müdürü ve 10 memurun da olduğu 39 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Kanal İstanbul projesi tam gaz! Tapu sınırları belirleniyor! 

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası müze oluyor!

Sultanahmet'te bulunan İstanbul Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binası, müzeye dönüştürülmek üzere boşaltılıyor.

İstanbul'da tapu ve mülkiyet sorunu çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, YEDPA Ticaret Merkezi Genel Kurulu ve tapu dağıtım törenine katıldı. Bakan Kurum, 'Vatandaşın derdini dinlediğimizde çözülemeyecek hiçbir sorun yok. YEDPA'nın sorununun çözüldüğü gibi' dedi.

İstanbul'da tapu memurlarına rüşvet operasyonu!

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri toplam 60 adreste rüşvet operasyonu düzenliyor. İstanbul'da yapılan operasyonda aralarında tapu memurlarının da bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da 8 ayda 26 bin tapu devri gerçekleşti!

TÜİK, artık ilçelerin konut satışlarını da açıklıyor. İstanbul’da 8 ayda 26 bini aşkın tapu devrinin yapıldığı Esenyurt ilk sırada bulunurken son sırada toplamda yalnızca 384 konut satılabilen Beykoz var.

1970 yılında İstanbul'da usulsüz tapu dağıtılmış!

1970 yılında İstanbul'da usulsüz tapu dağıtılmış. Belediye malı arsaların bazı şahıs ve kooperatiflere usulsüz olarak tahsis edildiği iddia edilmiş. Belediye Mesken ve Gecekondu Müdürlüğü hakkında soruşturma açılmış.

istanbul tapu Haberi

istanbul tapu
Geçen yıl Türkiye'de toplam 6 milyon 190 bin tapu işlemi yapıldı. Yapılan bu işlemler sonucu Hazine'ye 4 milyar 637 milyon TL para aktarıldı. En çok tapu işleminin yapıldığı il ise İstanbul oldu. Tapuda yapılan işlemlerin yüzde 30.9'u satış...