16 / 04 / 2024

istanbula ilk elektrik ne zaman geldi

istanbula ilk elektrik ne zaman geldi

1934 yılının sonunda İstanbul'un tüm semtleri elektriğe kavuşacakmış. Elektrik Şirketi ile yapılan anlaşmada şirkete beş yıl müddet verilmiş. Şirket bu beş senenin sonunda İstanbul'da aydınlatılmamış semt bırakmayacakmış.

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Köyde konut projesine savaş açıyor!

9 Aralık tarihinde Disney Plus'ta yayınlanacak olam Recep İvedik 7'den ilk fragman geldi: Elektrik faturası 900 lira gelince köye yerleşme kararı alan İvedik, buradaki rant projesine savaş açıyor.

Elbi Elektrik TOKİ İlk Evim İlk İşim’e elektrik verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) eli ile gerçekleştirilen projelerinin, anahtar priz ürünlerinde tercihi ve gözde markası Elbi Elektrik, projelerine dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Lexus elektrikli SUV RZ 450e’yi ilk kez görücüye çıkardı! Lexus RZ 450e'nin fiyatı kaç lira?

Japon otomotiv devi Toyota'nın lüks premium markası Lexus, tamamen yeni elektrikli SUV modeli RZ 450e’yi ilk kez otomobil severlerin beğenisine sundu. Araç 450e, 150 kW'lık öne monte edilmiş bir elektrik motoru ve 80 kW'lık bir arka e-motor sayesinde gücüne güç katıyor.

Bu ayrıntıya dikkat! Elektrik faturanız az gelecek!

2022 yılının ilk sabahı açıklanan zamlar arasında en dikkat çekeni, kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 125 arasında değişen elektrik zammı oldu. Aylık 150 kilovatsaat tüketim kritik limit olarak belirlendi. Bunun üzerindeki ve altındaki harcamalar farklı şekilde fiyatlandırılacak...

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevcan Günaydın tarafından açıldı.

Gaziantep Şahinbey'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi öldü!

Gaziantep'in Şahinbey Yeşilköy Mahallesi'nde taziye evinin inşaatında çalışan Mahmud el Sati (22), taşıdığı demir parçasının elektrik kablosuna temas etmesi sonucu akıma kapıldı.

Son 5 yılda 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre son 5 yılda  İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bin oldu…

2015 ile 2019 yılları arasında 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2015-2019 yılları arasından İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

Ankarapark ile Başkent Elektrik ilk kez masaya oturuyor!

Ankapark,yeni yılda parkı hizmete açmak için Başkent Elektrik ile bugün 2.5 milyon liralık borcuyla ilgili olarak ilk kez masaya oturacak...

Ankapark'ta elektrik mesaisi başladı!

Ankapark'ta geçen hafta şalterlerin inmesine yol açan elektrik kesintisi sonrasında Başkent Elektrik ile işletmeci şirket arasında ilk kez temas kuruldu...

Gayrimenkul sektörü 2019'un ilk yarısında bilgi güncellemeyle hareketlendi!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in 2016 yılından bu yana düzenli olarak açıkladığı ‘Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’na göre, 2019 yılının ilk yarısında İstanbul Avrupa Yakası’nda taşınma hareketi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,4’lük artışla 276 bine yaklaştı...

istanbula ilk elektrik ne zaman geldi Haberi

istanbula ilk elektrik ne zaman geldi

Elektrik


Bu senenin sonunda elektirksiz semt kalmayacak


Elektrik şirketinin Anadolu Yakası'nda yapacağı elektrik tesisatı için, mukavelename mucibince beş senelik bir müddet verilmişti. Şirket tesisatı bundan daha evvel, üç senede ikmal etmeyi düşünmüştü.

Haber aldığımıza göre, mühim bir mani çıkmadığı takdirde elektrik şirketi 1934 senesi sonuna kadar mukavelename mucibince beş sene içinde ikmal etmesi lazım gelen bütün tesisatı tamamlayacaktır. Bu takdirde istanbul'da elektiriksiz hiç bir semt bulunmayacaktır.



Akşam Gazetesi  6 Kanunusani (Ocak) 1934



Abdullah Kutalmış...