28 / 03 / 2024

istanbulda düğün ekonomisi

istanbulda düğün ekonomisi

İstanbul, sadece çevre illerin değil bölgedeki ülkelerin `düğün ekonomisi'ne yön vermeye hazırlanıyor.

ABD'de hisse senetleri son 52 senenin en kötü düşüşünü gördü

Küresel piyasalarda, açıklanan makroekonomik verilerin özellikle ABD ekonomisi için resesyon riskinin güçlendiğine işaret etmeye devam etmesiyle negatif bir seyir izledi. ABD'de hisse senetleri 1970'den bu yana en kötü ilk yarı düşüşünü yaşadı.

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Berat Albayrak: Türkiye ekonomisi bir dönüm noktasında, yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu söyleyerek "Yeni bir sermaye yatırım dalgası ufukta belirdi" ifadelerini kullandı.

Naci Ağbal: Ekonomide güçlü bir değişim ve dönüşüm döneminin başlangıcındayız!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal, "Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır." dedi.

Kentsel dönüşüm nüfus yoğunluğunu artırmamalı!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu 17 Ağustos Marmara depreminden sonra konut sektörü üzerinden yeni bir rant ekonomisi yaratıldığını söyledi. Kerimoğlu, kentsel dönüşümün de nüfus yoğunluğunu artırmaması gerektiğini belirtti.

İzmir'de kentsel dönüşüm kent ekonomisi için büyük bir avantaj!

İnşaat sektörün önde gelen isimleri, İzmir'de kentsel dönüşümün kent ekonomisi için büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi.

Antalya'da bireysel kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunurken, son günlerde Antalya'nın çılgın projesi olarak gösterilen Boğaçayı Projesi'ne gönderme yaparak, Antalya'nın çılgın projesinin "kentsel dönüşüm" olması gerektiğini vurguladı.

Adil Gökçadır: Kentsel dönüşüm ülkemizin sigortası!

İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'nın nüfusu bakımından ülkemizin 4'üncü büyük sanayi, 2'nci büyük ihracatçı şehri olduğunu belirterek, Bursa kentsel dönüşümünün ülke ekonomisi adına bir sigorta olduğunu söyledi...

Adil Gökçadır: Bursa'daki kentsel dönüşüm ekonomimize bir sigortadır!

İnşaat Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'nın ekonomik gücünün, olası deprem riskini ulusal boyuta taşıdığını, bu nedenle şehrin kentsel dönüşümünün, ülke ekonomisi adına da bir sigorta durumunda olduğunu bildirdi.

Marmaris'teki otel inşaatı, konut projesine dönüştü

Marmaris'in İçmeler Beldesi'ndeki 5 yıldızlı otel inşaatı konut projesine dönüşecek

Zorlu Center'daki rezidanslar daireye dönüştü

Zorlu Center'daki Kule Rezidans'ta yer alacak rezidanslar, 150 ile 400 metrekare arasında değişen dairelere dönüştürüldü

Zeytinburnu kentsel dönüşümü gerçekleştiremedi!

Zeytinburnu'ndaki riskli binalar için geliştirilen deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinde bir türlü 'toplumsal mutabakat' sağlanamadı

Kahvehaneler kafeteryaya dönüşüyor!

Kahveci esnafın bir kısmı iş yerini kapatmak zorunda kalırken bir kısmı çareyi "fast food" satarak kafeteryaya dönüşmekte buldu

istanbulda düğün ekonomisi Haberi

istanbulda düğün ekonomisi
Türkiye'de yılda ortalama 600-700 bin evlilik yapılırken, bunun yüzde 10'u İstanbul'da gerçekleşiyor. Gelinlikten kuyuma, mobilyadan davetiyeye kadar ortalama bir düğün alışverişi harcaması 15 bin doları bulurken, İstanbul dışından alışverişe gelenlerle `düğün pazarı' cazibesini her geçen katlıyor. Sadece gelinlik pazarının 400 milyon doları bulduğunu belirten İstanbul Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (İSGEİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ermiya Akay, "İstanbul'un, Milano, Barcelona ve Harrogate'den sonra dördüncü düğün alışveriş merkezi olması için çalışmalara başladık. Avrupa'nın yanı sıra özellikle Rusya ve Türki Cumhuriyetler ile Ortadoğu ülkeleri bu anlamda çok büyük potansiyel taşıyor. Organize bir çalışmayla bu potansiyeli İstanbul'a çekmek mümkün" dedi.

Alışveriş turları yapılacak

ALMANYA'nın önemli tur şirketlerinden birinden "İstanbul'a düğün turları düzenlemek istiyoruz. Ne önerirsiniz?" şeklinde talep aldıklarını...