20 / 04 / 2024

istanbulda gecekondu evler ne zaman yapılmaya başlandı

istanbulda gecekondu evler ne zaman yapılmaya başlandı

1949 yılında Taksim'de dahi gecekondu ev inşa edilmiş. İstanbul'da yüzlerce gecekondu yıkılırken, Taksim'de inşa edilen gecekonduyu yıkmamışlar ve bu durum hayretle karşılanmış. Haberde yapılan gecekondunun fotoğrafı da yer almakta...

Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor!

Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi Yamaçevler’de tapusu olmayan 500’e yakın vatandaş hak sahibi yapıldı. Ankara Yamaçevler'de tapu heyecanı yaşanıyor. 

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Ankara Yamaçevler'e dönüşümle 4 bin konut!

Ankara Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi olan Yamaçevler’in yeni silueti gün yüzüne çıktı. Bölgeye dönüşümde 4 bin konut inşa edilecek.

Yamaçevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Yamaçevler’de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte gecekondu bölgesine gelerek mahalle sakinleriyle sohbet etti, yıkım çalışmalarına başlandı.

Yenimahalle Yamaçevler'de dönüşüm başladı!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın üzerinde hassasiyetle durduğu Yamaçevler gecekondu bölgesinin Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesiyle bölgede çalışmalara hız verildi.

1966 yılında gecekondu önleme mahallesi kurulacakmış!

1966 yılında İstanbul'da bin 280 dairelik bir gecekondu önleme mahallesinin temeli atılacakmış. İstanbul'un tarihi abideleri arasına yerleşmiş gecekondu halkına tahsis edilecek olan evler, 20 bin lirayı geçmeyecekmiş.

Ahşap evler, Türkiye'de yeni bir konut dönemini başlattı

Konut açığını karşılamak üzere dar gelirli vatandaşlara hitap eden, çok uygun taksitlerle ödenebilen ve gecekondu problemine çözüm getiren ahşap evler, Türkiye'de yepyeni bir konut dönemini başlattı.

Kale Özgür Evler´de yaşam başladı! 175 bin 500 TL'ye!

Kale Özgür Evler sakinleri yazı evlerinde geçiriyor

Çeşme Köy İçi Taş Evler'de 600 bin TL'ye!

Köy İçi Taş Evler'de fiyatlar 600 bin TL ile 750 bin TL arasında değişiyor

Kale Özgür Evler'de 175 bin TL'ye! 60 ay yüzde 0.66 faizle!

Kale Özgür Evler'de konut bedelinin tamamını peşin ödemek isteyenlere yüzde 10 indirim yapılıyor

Ayazma Park Evler'de icradan satılık 7 daire!

Bakırköy 4. İcra Müdürlüğü, Yenibosna´daki Ayazma Park Evler Sitesi'nde 7 daireyi satışa çıkardı

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

istanbulda gecekondu evler ne zaman yapılmaya başlandı Haberi

istanbulda gecekondu evler ne zaman yapılmaya başlandı




Taksim'de gecekondu!


  Yukarıda resmini gördüğünüz gecekondu nerede kurulmuştur, biliyor musunuz? Taksim'de.

  Şehrin muhtelif mıntıkalarında binlerce yoksul aileyi barındıran gecekondular zaman zaman yıktırılırken Taksim'de Talimhane'de günde yüzlerce otomobilin geçtiği Abdülhak Hamit Caddesi'nde, kitabına uydurularak bir gecekondu inşa edilmesi bütün Talimhaneliler tarafından hayretle karşılanmış. Şimdi bu gecekondunun yanındaki sahada da hafriyat başlamış ve bir benzin deposu inşası için hazırlıklara girişilmiştir. Depo bittikten sonra bu gecekondunun da satış bürosu olarak kullanılacağı söylenmektedir. 

  Hafriyata nezaret eden bir zat hadiseyi tespit eden muharririmize bu mesele ile boşuna uğraşılmamasını tavsiye ettikten sonra şöyle demiştir:

 - Buraya biz bir otomobil servis istasyonu kuracağız. İnşaat için izin...