18 / 04 / 2024

istanbulda nereye tekne park yapılacak

istanbulda nereye tekne park yapılacak

İBB, İstinye ve Tarabya’nın ardından 810 tekne kapasiteli 4 yeni tekne park için İstanbul Boğazı’nda yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapacak. Teknepark'ta yüzer iskeleler olacak.

İstanbul Boğazı'na 4 yeni tekne park geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ (İSPARK), İstinye ve Tarabya 'dan sonra İstanbul Boğazı'na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

Taşınmaz malını kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden kimseler, 2015 yılında gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi sınırı ne kadar? İşyeri kira gelir vergisi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır?

Ecrimisil işlemine karşı, işgalci tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde bir dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde bulunulabiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz nereye yapılır? İşte ecrimisil itirazları..

Kira geliri nereye beyan edilir?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle elde ettikleri gelir için beyanname vermesi gerekiyor. Beyannameler 1 - 25 Mart 2015 tarihleri arasında verilebiliyor. Peki, kira geliri nereye beyan edilir?

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

Çevre temizlik vergisi ne zaman nereye ödenir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmeti için mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi ne zaman nereye ödenir?

Emlak vergisi nereye yatacak?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahiplerinin mükellef olduğu emlak vergisinin 2015 yılı ödemeleri 1 Mart itibarıyla başladı. Peki, ilk defa ödeme yapacak kimseler nereye gidecek? Emlak vergisi nereye yatacak?

Ali Ağaoğlu, Deniz Temiz Derneği'ne tekne aldı!

Ali Ağaoğlu İşadamı Ali Ağaoğlu, denizden atık temizlenmesi için Deniz Temiz Derneği'ne 350 bin liraya tekne alıyor. Ünlü işadamı, Tezman Yaramancı'nın başkanı olduğu Deniz Temiz Derneği'ne tekne alma kararı verdi.

Kira beyanı nereye verilir?

Taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi beyana dayalı bir vergi olduğu için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyanı nereye verilir? Ne zaman verilir?

Kira geliri vergisi nereye ödenir 2015!

Bir kişinin yıl içerisinde elde ettiği kira geliri istisna tutarını aşıyor ise kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira geliri vergisi nereye ödenir 2015!

İşyeri çöp vergisi nereye ödenir?

Belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için ödenen çöp vergisi, mesken, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, işyeri çöp vergisi nereye ödenir?

Tapu harcını nereye yatıracağım?

Mesken, iş yeri, arsa ya da arazi alacağınızı düşünelim. Tapu dairesinde yapılacak tapu devir işlemleri için tapu harcını nereye yatıracağım diye soruyorsanız, işte sorunuzun yanıtı..

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Kira beyanı nereye yapılır?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde kira beyanı verilerek vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanı nereye yapılır? Ne zaman yapılır?

istanbulda nereye tekne park yapılacak Haberi

istanbulda nereye tekne park yapılacak


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK), İstinye ve Tarabya’dan sonra İstanbul Boğazı’na yeni tekne parklar kazandırmak için çalışmalarını hızlandırdı. İSPARK açıklamasına göre, 810 tekne kapasiteli 4 tekne park için Boğaz’da yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapılacak. Tekne parkların yapımına bu yıl içinde başlanması hedefleniyor.


Kapasite 5 bine çıkacak


Deniz taşıtlarının düzensiz parklanmasına modern çözüm üretmek amacıyla İstinye ve Tarabya’da 388 kapasiteli tekne parkları hizmete açan İSPARK, gelen yoğun talebi karşılamak ve kapasiteyi artırmak için çalışmalara başladı. İlk etapta Bebek’te 250, Beykoz’da 310, Kuruçeşme’de 85, Paşabahçe’de ise 165 olmak üzere toplam 810 kapasiteli tekne park yapımı için gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanarak son aşamaya gelindi. İstinye ve Tarabya’da yaklaşık 15 milyon lira yatırım yapan İSPARK, yakın zamanda başlayacağı...