24 / 04 / 2024

İstanbulda tramvay kullanan kişi sayısı

İstanbulda tramvay kullanan kişi sayısı

İstanbul'da geçen yıl, metro, tramvay ve teleferik gibi raylı sistemleri 500 milyona yakın kişi kullandı. İstanbul Ulaşım AŞ yolcu istatistiklerinden derlediği bilgiye göre bilgiler şu şekilde;

1990 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1990 yılında İstanbul 34 yıl sonra tramvaya kavuşacakmış. İETT tarafından hazırlanan tramvay projesi 1 yılda tamamlanacakmış. Aksaray ile Sirkeci arasında çalışacak tramvay hattı 4 kilometre uzunluğunda olacakmış.

Kocaeli tramvay hattı ihalesi 13 Nisan'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kenti raylı sistemle buluşturuyor. 30 yıldır kentin hayali olarak dilden dile dolaşan tramvayın, 2016 yılının sonunda tamamlanması ve yolcu taşımaya başlaması hedefleniyor....

İsmail Arıcı: Develi'deki tramvay hattını yeraltına alacağız!

AK Parti 25. Dönem Kayseri Milletvekili Aday adayı İsmail Arıcı Develi'yi 82. vilayet yapacaklarını ve ismini de "Everek"olarak değiştireceklerini söyledi. Arıcı, ayrıca doğu ve batı garajını kaldıracağını, tramvay hattını da yeraltına alacağını ifade ett

Kredi kullanan istediği sigorta şirketini seçebilecek!

Kredi kullananın sigorta şirketini seçme hakkı sınırlandırılamayacak. Sigorta sözleşmesine veya kredi sözleşmesine sigortanın belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şart hükümsüz olacak..

Hanefi Caner: Tramvay projesi İzmir'i kilitler!

Konak tramvayı hattının daha önce de gündeme geldiğini Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire eski Başkanı Hanefi Caner, Mithatpaşa Caddesi'nden Halkapınar'a kadar uzanacak olan hattın kent merkezini kilitleyeceğini iddia etti

İzmir tramvay projesi 2017'de tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı.

İzmir'de tramvay inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Karşıyaka Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Proje, ihale şartnamesine göre 2017 yılı yaz aylarında tamamlanacak.

İzmir'de tramvay projelerine start verildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde atölye, depo inşaatları ve hat üzerindeki altyapı deplase çalışmaları başladı. Planlanan güzergaha döşenecek raylar ve traversler geldi.

Kocaeli'de tramvay hattı üzerindeki binalar için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı, kamulaştırma kararları alındı ve idari para cezası kesildi. Tramvay Projesi kapsamında kamulaştırılması gereken binalar için kararını verdi.

Başakşehir Kayaşehir Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı son durum!

Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı projesi bakanlıktan onay bekliyor. Ek hatla birlikte 15,41 kilometre uzunluğundaki tramvay hattı projesinin güzergahı ve son durumu...

Bursa'nın tramvayı 14 ay içerisinde teslim edilecek!

Bursa’daki hafif raylı taşıma sisteminde artık Bursa’da üretilen tramvay ve vagonlar hizmet verecek. Durmazlar tarafından üretilecek olan 12 tramvay, 14 ay içinde Bursaray’a teslim edilecek.

Akçaray Tramvayı'nda çalışmalar Nisan'da başlayacak!

Akçaray olarak adlandırılan Sekapark Otogar tramvay hattının yapım ihalesi 31 Mart'ta gerçekleştirilecek. 11 istasyondan oluşacak tramvay hattında çalışmaların Nisan ayında başlaması hedefleniyor. İşin süresi ise 550 gün olarak belirlendi.

İstanbulda tramvay kullanan kişi sayısı Haberi

İstanbulda tramvay kullanan kişi sayısı

İstanbul Ulaşım AŞ yolcu istatistiklerinden derlediği bilgiye göre, İstanbullular'ın ulaşımda raylı sistemi en çok tercih ettiği yıl 2014 oldu. 14 milyonu aşan nüfusa sahip İstanbul'da, raylı sistemli toplu taşıma araçlarını 477 milyon 502 bin 372 kişi kullandı. 


Geçen yıl raylı sistemle taşınan kişi sayısı, önceki yıla göre yaklaşık 75 milyon arttı ve yolcu taşıma alanında tüm zamanların rekoru kırıldı.



- Metro ilk sırada 



İstanbul'un ulaşım yükünü çeken toplu taşıma araçlarının başında gelen metro, 2014'de raylı sistemlerde İstanbullular'ın tercihi olarak öne çıktı. 


Kentte hizmet verilen 4 ana metro hattından 304 milyon 871 bin 152 kişi taşındı. Bu alanda, 112 milyon 636 bin 936 kişi ile M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ilk sırada yer aldı.


M1 Yenikapı-Kirazlı-Atatürk Havalimanı hattında 112 milyon 46 bin 120, 2013'ün haziran ayında...