29 / 03 / 2024

istihdam paketi 2019

istihdam paketi 2019

Kamu bankaları, küçük işletmeleri planlayan, aynı zamanda yarım kalan inşaatları tamamlayacak düşük faizli kredi paketi üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Yeni istihdam paketi yolda!

Kamu bankaları, 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Faik Öztrak'tan inşaat sektörü istihdamı açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 ve 2020 yıllarında 1 milyon 926 bin kişinin işsiz kaldığını ifade etti. Öztrak, inşaat ve tarım istihdamındaki artışların sınırlı olduğunu kaydetti.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Emeklilik için büyük fırsat! Borçlarınız yapılandırılacak!

Binlerce esnaf, çiftçi ve vatandaşa istihdam paketi kapsamında sağlık primi borçlarını yapılandırma fırsatı tanınıyor. Yasayla birlikte 165 milyar TL sosyal güvenlik alacağı toplanacak.

3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik primini devlet karşılayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni istihdam paketi geleceğini ve bu kapsamda 3 ay içinde işe dönenlerin emeklilik priminin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

2020'de inşaat sektöründe istihdam 1 milyon 250 bin kişi oldu! 

2019’da 1 milyon 280 bin 618 kişi olan inşaat sektörü istihdamı, 2020'de 1 milyon 250 bin kişi oldu...

Berat Albayrak: İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek" dedi.

İnşaatta istihdam Aralık 2019'da 119 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 Aralık ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Bu dönemde, istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 119 bin kişi azaldı...

İnşaatta istihdam 2019 Eylül'de 2 bin kişi arttı!

İnşaat sektörü son iki ayda yaşadığı 56 bin kişilik istihdam kaybı sonrası ilk kez arttı. Sektör Eylül'de iş gücüne 2 bin kişi ekledi...

İnşaat sektörü istihdam endeksi 2019'un 3'ncü çeyreğinde yüzde 26,4 azaldı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 azalış kaydetti...

Almanya'da istihdam rekoru kırıldı!

Almanya'da istihdam rakamları açıklandı ve son 29 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı. 2019'un üçüncü çeyreğinde toplam istihdam edilen kişi sayısı 45,4 milyon kişi olarak kayıtlara geçti.

İnşaatta istihdamı artıracak kredi paketi!

Kamu bankaları, istihdamını artıracak firmalara özel işletme kredisi paketi hazırladı. Paketle özellikle inşaat ve hazır giyimde istihdam artışı sağlanması hedefleniyor. İş dünyası, paketin büyümeye de olumlu yansıyacağını düşünüyor...

Yeni istihdam paketi yolda!

Kamu bankaları, 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir paket üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

İnşaat sektöründe istihdam TBMM gündeminde!

2019 yılında inşaat sektöründe istihdam edilen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

istihdam paketi 2019 Haberi

istihdam paketi 2019

Merkez Bankasının faiz indirimlerinden sonra konut ve otomotivde indirimli faiz oranlarıyla kredi uygulamana başlayan kamu bankaları, yeni bir paket hazırlıyor. Türkiye Gazetesi'nden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, 10 işçi çalıştıran işletmeleri desteklemenin yanı sıra yarım kalan inşaatların da tamamlanmasını kapsayan paket hazırlıyor. 

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ela Quality Resort’te düzenlenen ‘Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nda çalışma hakkında açıklamalar yapıldı.

Paketin istihdam amaçlı olacağını belirten Çakar “Bu paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” dedi.

TEKSTİL, AYAKKABI, İNŞAAT

Çakar, paketin fiyatlamayla ilgili de cazip olacağını, ivme finansman Paketi dışındaki tekstil, ayakkabı gibi sektörleri de kapsayacağını kaydetti.

Emek yoğun...