16 / 04 / 2025
fuzul

İstihkak davaları itiraz

İstihkak davaları itiraz

İstihkak iddiasına itiraz nasıl yapılıyor? İstihkak iddiasına itiraz süresi nedir? İstihkak davalarında mülkiyet karinesi nedir? İşte 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında bulunan hükümler...

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Değerli Konut Vergisi’nde itiraz ve olası davalar!

Değerli Konut Vergisi'ne nasıl itiraz edilir? Değerli Konut Vergisi'nde dava dilekçesi nasıl verilir? İşte Değerli Konut Vergisi'nde tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde itiraz yolları ve iptal davaları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

İmar değişikliğine itiraz nasıl yapılır?

İmar planları, ait olduğu yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri gösteriyor. Peki imar değişikiğine itiraz edilir mi? İmar değişikliğine itiraz nasıl yapılır?

İmar planına itiraz dava dilekçesi!

İmar planları yürürlüğe girmeden önce 1 aylık süre boyunca askıda kalıyor. Vatandaşlar yasal süres içerisinde imar planlarına bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte imar planına itiraz dava dilekçesi örneği...

İmar planına itiraz nereden yapılır?

Belediyeler tarafından hazırlanan imar planları, belirlenen yerlerde 1 aylık süre ile askıya çıkıyor. İmar planlarını askı süresince öğrenenler plana itiraz edebiliyor. Peki, imar planına itiraz nereden yapılır?

Şerefiye bedeline itiraz!

Şerefiye bedeli, daireler arasındaki fiyat farkına neden olan bedel olarak karşımıza çıkıyor. İnşaatın yapım aşamasında kooperatifin ihtiyaçlarına göre farklı tip konutlar yaptırabiliyorlar. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilir mi?

İmar planı itiraz sonucu nereden öğrenilir?

Bir bölge için belediye tarafından hazırlanan imar planlarına vatandaşlar itiraz edebiliyor. Peki yapılan itirazlar sonucunda imar planı değişir mi? İmar planı itiraz sonucu nereden öğrenilir?

İmar planına itiraz nereden öğrenilir?

Belediyeler tarafından yapılan veya yaptırılan söz konusu planlar belirlenen ilan yerlerinde 1 aylık süre ile ilan ediliyor. Peki bu süre içerisinde imar planına itiraz nereden öğrenilir?

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Riskli yapı tespiti itiraz davası!

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali bulunan, yapılara riskli yapı deniyor. Kat malikleri riskli yapı tespiti kararına itiraz edebiliyor. Riskli yapı tespiti itiraz davası nasıl açılır?

İstihkak davaları itiraz Haberi

İstihkak davaları itiraz

İstihkak iddiasına itiraz!

İstihkak iddiasına itiraz hususunda 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre, borçlu, elinde bulunan bir malı başkasının mülkü veya rehni olarak gösterdiği yahut üçüncü bir şahıs tarafından o mal üzerinde mülkiyet veya rehin hakkı iddia edildiği takdirde, icra dairesi bunu haciz ve icra tutanaklarına geçirir ve keyfiyeti iki tarafa bildirir. 


İcra dairesi aynı zamanda istihkak iddiasına karşı itirazları olup olmadığını bildirmek üzere alacaklı ve borçluya üç günlük mühlet verir. Sükütları halinde istihkak iddiasını kabul etmiş sayılırlar. 


Malın haczine muttali olan borçlu veya üçüncü şahıs, ıttıla tarihinden itibaren yedi gün içinde istihkak iddiasında bulunmadığı takdirde, aynı takipte bu iddiayı ileri sürmek hakkını kaybeder. İstihkak iddiasının yapıldığı veya istihkak davasının açıldığı tarihte istihkak müddeisi ile birlikte oturan kimseler yahut bu...