29 / 03 / 2024

İstinye imam hatip lisesi

İstinye imam hatip lisesi

Sarıyer İstinye'de yer alan 20 bin metrekarelik hazine arazisine imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılacak...

Suriye'de hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek imam hatip lisesinin temeli atıldı!

Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Bab ilçesinin Bizia beldesinde hayırseverlerin desteğiyle inşa edilecek  imam hatip lisesinin temeli törenle atıldı.

Yalova Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sona gelindi!

Yalova Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Binanın 2019/2020 eğitim öğretim yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

Konya Akören İmam Hatip Ortaokulu ve Camisi açıldı!

Konya Akören İmam Hatip Okulu Yaptırma ve Yaşatma derneği tarafından 2014'te temeli atılan, Ortaokul, Kız Yurdu, Cami, Şadırvan ve diğer müştemilat yoğun bir katılım eşliğinde dualarla hizmete açıldı.

İmam hatip lisesi inşaatları için 460 milyon TL ayrıldı!

Hükümetin 2019 Yatırım Programı’nda eğitim alanı projelerinde bu yıl da aslan payını İmam hatip liseleri aldı.

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi inşaatında sona gelindi!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatını tamamlıyor.

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nde sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaat çalışmalarında sona gelinen Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi inşaatını inceledi.

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Konya Hotamış İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapınar’a bağlı Hotamış Mahallesi’nde hayata geçirilen Hotamış İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır.

Derince İmam Hatip Lisesi Spor Salonu şekilleniyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Derince İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nu da tamamlıyor.

İstinye'ye imam hatip lisesi ve cami geliyor!

Sarıyer İstinye'de yer alan 20 bin metrekarelik hazine arazisine imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılacak...

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı!

Beykoz Belediyesi’nin eğitim yatırımları kapsamında çalışmaları devam ediyor. Belediyenin ilçeye kazandırdığı Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı. 

Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, inşaatı devam eden Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu inşaatında incelemelerde bulundu.

İstinye imam hatip lisesi Haberi

İstinye imam hatip lisesi

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2016'da İstinye'de yer alan ve Hazine'ye ait 20 bin metrekarelik arazide imam hatip lisesi ve cami inşa etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) başvurmuştu. İBB de  başvurudan 2 ay sonra gereken plan değişikliğini yapmıştı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan değişikliği yapılan parseller "Boğaziçi sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme" alanında kalıyor.Değişiklik İstanbul 3  Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kentsel, tarihi ya da arkeolojik sit alanında kalmadığı için uygun bulundu. Ancak kurul, alanın "3. Derece Doğal Sit Alanı"nda kalması nedeniyle  doğal değerler açısından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce değerlendirilmesini istedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de İBB'ye gönderdiği 15 Şubat 2018 tarihli yazısında İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun konuyla ilgili kararını...