26 / 04 / 2024

iyi niyet ilkesi

iyi niyet ilkesi

Türk Medeni Kanunu'nda açıklamasına yer verilen iyiniyet ilkesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...a

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.

Gürpınar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde imzalar atılıyor!

Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinde iyi niyet protokolünün imzaları Kasım ayında atılmıştı. Bugünden itibaren ise Gürpınar 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çözüm ofisinde ev sahipleri imzalarını atmaya başladı...

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Gürpınar Siteler Bölgesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin iyi niyet protokolü imzalandı. Proje 2 yılda tamamlanacak.

Trump'tan iyi niyet göstergesi! O kararı erteledi!

ABD Başkanı Donald Trump, 250 milyar dolarlık Çin ürününe ek gümrük vergisi getirme kararını 1-15 Ekim tarihleri arasına ertelediğini açıkladı...

Tosyalı Holding Senegal'de fabrika kuracak!

Tosyalı Holding, Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümeti ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Proje ile Senegal'e yapılacak yatırımın ilk fazında kütükten inşaat demiri ve filmaşin üretimi gerçekleştirilecek. 

Site yönetimlerinde iyi niyet!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde iyi niyet" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

TAV, Havana Havalimanı için imzayı attı!

TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum Havana Havalimanı’nın geliştirilmesi ve işletmesi “iyi niyet anlaşması” imzaladı.

Ahmet Edip Uğur: Rotterdam asrın projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirdiği liman projesi ile ilgili iyi niyet anlaşması olumlu karşılandı, Başkan Uğur "Rotterdam asrın projesi" dedi.

Bandırma liman projesi için iyi niyet anlaşması imzalandı!

Ahmet Edip Uğur beraberinde kamu ve özel sektör temsilcileri ile Rotterdam’a çıkarma yapıldı. Bandırma ilçesindeki liman projesi için Port of Rotterdam CEO’su ile karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Soyak'ta Yeşil Yakalı çalışan dönemi başlıyor!

Yeşil Yakalı çalışan unvanını kazanabilmek için çalışanların gönüllü olarak imzalayacakları bir iyi niyet bildirgesi hazırlandı. Dr. M. Emre Çamlıbel'in de imzaladığı İyi Niyet Bildirgesi'ni imzalayan Soyak çalışanlarının sayısı 91'e yükseldi.

Vakıfbank kadın girişimcilere düşük faizli kredi imkanı sağlayacak!

Vakıfbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığı iyi niyet mektubuyla 'Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı' kapsamında kadın girişimcilerin ekonomideki rolünü artırmayı amaçlıyor...

Soyak’ta Yeşil Yakalı Çalışan dönemi!

Soyak, Sürdürülebilir Yaşam Yaklaşımı’nı bir adım daha öteye götürerek Yeşil Yakalı isimli bir gönüllülük programı başlattı. Yeşil Yakalı çalışan unvanını kazanabilmek için çalışanların gönüllü olarak imzalayacakları bir iyi niyet bildirgesi hazırlandı...

iyi niyet ilkesi Haberi

iyi niyet ilkesi

İyiniyet ilkesi nedir?

İyiniyet ilkesi, bir hakkı elde edebilmek, kazanabilmek için kötüniyetli olmamayı ifade ediyor. İyiniyet ilkesine ilişkin hususlara Türk Medeni Kanunu'nda yer verilmiştir.


Türk Medeni Kanunu'nun 3. maddesinde iyiniyet ilkesi nedir sorusunun yanıtı;


MADDE 3.- Kanunun iyiniyete hukukî bir sonuç bağladığı durumlarda, asıl olan iyiniyetin varlığıdır.

Ancak, durumun gereklerine göre kendisinden beklenen özeni göstermeyen kimse iyiniyet iddiasında bulunamaz.


Bu maddeye göre, içinde bulunulan durumda kişi kendisinden beklenilen özeni, iyiniyeti göstermediği takdirde iyiniyet iddiasında bulunamıyor.



Işıl Seren...