24 / 04 / 2024

İzmir Basmane Çukuru projesi ne zaman tamamlanacak

İzmir Basmane Çukuru projesi ne zaman tamamlanacak

Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ve 18 yıldır şehrin göbeğinde atıl bir şekilde faaliyete geçeceği günü bekleyen Basmane çukurunda çalışmalar devam ediyor...

Konak'taki tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi yağmalandı!

İzmir'in Basmane ilçesinde bulunan tarihi Saint Jean Theologos Kız Rum Mektebi'nin binası hurdacılar tarafından talan edildi.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

Folkart Basmane projesinde anlaşma sağlandı!

Folkart ve İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ile ilgili anlaşma sağlandı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Folkart Basmane projesinde değişikliğe gidildi!

Başkan Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti

İzmir Basmane Çukuru projesi ne zaman tamamlanacak Haberi

İzmir Basmane Çukuru projesi ne zaman tamamlanacak


Dünya Ticaret Merkezi olarak bilinen ve 18 yıldır şehrin göbeğinde atıl bir şekilde faaliyete geçeceği günü bekleyen Basmane çukuru, TMSF tarafından düzenlenen ihaleyle Folkart Yapı'ya satılmıştı. Uzun bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan dev çukurda 50 inşaat işçisi çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor, inşaat işçilerinden Vahit yıldız "Çukurda yıllardır biriken suyu boşaltıyoruz. Toprakla düzeltme yapacağız. Bu çalışmalar 1 ay önce başladı, yaklaşık 15 gün içinde biter, inşallah güzel bir bina olacak. Avrupa'nın en büyük binası olacak" dedi.


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak proje için dünya çapında 6 mimarlık ofisi ile anlaşmış ve bu ofisler arasından Tabanlıoğlu, DDC3 ve Mad Archıtects'in projelerini seçtiğini açıklamıştı. Önümüzdeki günlerde 3 mimari projenin detayları sosyal medya ve internet üzerinden, kamuoyuna sunulacak, İzmirlilerin...