19 / 04 / 2024

izmir bayraklı kentsel dönüşüm haritası

izmir bayraklı kentsel dönüşüm haritası

İzmir’in en eski yerleşim alanı Bayraklı dönüşüm çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. 60 hektarlık alan üzerinde yürütülen İzmir Bayraklı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 5 bin 196 konut yıkılarak yerine 8 bin yeni konut yapılacak...

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da 30 Ekim 2020'de 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem sonrasında askıya alınan imar plan notu değişikliğine itiraz edildi. Kentsel Dönüşüm, Deprem ve Afetler Komsyonları, oy birliğiyle itirazların reddine karar verdi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm planlamaları yapıldı!

İzmir Bayraklı Belediyesi ilçe genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için planlamalarını tamamladı. Yapılacak planlamayla 40 yıllık imar sorunu ortadan kalkacak. 

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir Bayraklı kentsel dönüşümde yüzde 10 emsal artışı!

Bayraklı Belediyesi tarafından depremzedeler için  hayata geçirilen yüzde 10'luk emsal artışı hakkında açıklama yapan Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, sorunların çözüme kavuşacağını dile getirdi.

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için uygun kredi imkanı!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde kentsel dönüşüme yönelik verilen uygun faiz imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar için protokol imzalandı. 

İzmir Bayraklı'nın gündemi kentsel dönüşüm!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede önceliğin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'daki dönüşümde son durum ne?

İzmir depreminden sonra Bayraklılı vatandaşları yalnız bırakmayarak her ihtiyacı hızla gideren, bugün ise kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarında vatandaşın hak kaybına uğramaması amacıyla oldukça titiz davranan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, son durumu anlattı.

İzmir Bayraklı’da dönüşüm başlıyor!

Milliyet gazetesi yazarı Onur Çakır bugünkü yazısında İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm kaleme aldı. İşte Çakır'ın o yazısı...

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

Serdar Sandal'dan Bayraklı kentsel dönüşüm açıklaması!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki kentsel dönüşüme ilişkin, "Hazırlanan plan notları Büyükşehirimizde de onaylandıktan ve uygun kredi koşulları bulunduktan sonra vatandaşlarımıza müjdeli haberi vermek istiyoruz" dedi.

İzmir Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı'da kentsel dönüşüm için 10 yıl önce harekete geçildi. Fakat ada bazlı tasarlanan proje üzerinde bir türlü mutabakat yapılamadı. Kentsel dönüşüm için vatandaşın sadece yüzde 10'u ikna edilebildi. Peki Bayraklı halkı kentsel dönüşüme neden karşı çıktı?

İzmir Bayraklı’da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda Bayraklı'da  60 dönümlük bir alanı kentsel dönüşüme yönelik pilot bölge olarak ilan etmişti.  Aradan uzun zaman geçmesine rağmen alan için henüz bir çalışma yapılmadı. 

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin ilk belediye Deprem Etüt Merkezi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde ilk acil kurtarma telsiz ekibi gibi örnek projeleri hayata geçiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in kentsel dönüşüm meselesini hızla çözmesi gerektiğini söyledi.

izmir bayraklı kentsel dönüşüm haritası Haberi

izmir bayraklı kentsel dönüşüm haritası

İzmir’in en eski yerleşim alanı olan Bayraklı, kentsel dönüşüm ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. M.Ö. 3000 yılında Tunç Çağını yaşayan ve ilk İzmir’i kuranların Bayraklı’da yaşayan halk olduğu düşünülüyor. 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı bugün toplam 23 mahalleden oluşuyor. 


2009 yılına kadar Karşıyaka sınırlarında bulunan bir mahalle olan Bayraklı, ilçe olduktan sonra Karşıyaka ve Bornova’dan alınan mahallelerle sınırlarını genişletiyor. 


2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesine başvurusu yapılan ve 2012 yılında kentsel dönüşüm için düğmeye basılan Bayraklı’da yerinde dönüşüm yapılacak. 




4 mahallede 60 hektarlık alan dönüşecek

Bayraklı kentsel dönüşüm kapsamında 4 mahalle bulunuyor. Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahalleler sırasıyla;

• Cengizhan

• Alparslan