25 / 04 / 2024

izmir belediyesi restorasyon çalışmaları

izmir belediyesi restorasyon çalışmaları

Aliağa Camii ile ilgili restorasyon skandalı sürüyor. Konak Belediyesi'nden duran çalışmalarla ilgili açıklama bile gelmezken, cami önünde restorasyon ile ilgili bilgilerin yer aldığı tabelanın kaldırılması dikkat çekti

Melikgazi'de restorasyon çalışmaları hızlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Melikgazi Belediyesi, restorasyon çalışmalarını hızlandırıyor.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Karamürsel Ereğli’deki iki tarihi yapı restore edilecek!

Karamürsel Ereğli’de yer alan yöresel evlerden iki tanesi restore edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi restorasyon ihalesi 15 Şubat'ta gerçekleştirecek.

Kocaeli Pembe Köşk'te restorasyon başlıyor!

İzmit İnönü Caddesi’ndeki 50.Yıl Ortaokulu’nun hemen arka tarafında yer alan Pembe Köşk için Büyükşehir Belediyesi, restorasyon için ön çalışma yaptı. Köşk, mimari özelliklere de önem verilerek yeniden restore edilecek...

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'ya Bediüzzaman Said Nursi Müzesi kuruluyor!

Şanlıurfa'daki Eyyübiye Belediyesi, Şanlıurfa’da 1960 yılında vefat eden Üstad Bediüzzaman Said Nursi adına müze kuracak. Müze için planlanan metruk binanın kiralama işlemini gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, restorasyon işlemleri için düğmeye basacak.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

İzmir Belediyesi'nin Kültürparkı projesi açıklandı!

Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesini açıkladı. Projede yeşil alanın arttığını ancak kültürün azaldığını söyleyen Ekrem Demirtaş, “Bu park kültüre ne kadar hizmet veriyor?” diye konuştu.

İzmir Belediyesi spor alanlarını yeniliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin spor motivasyonunu artırmak için spor alanlarını renklendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin spor sahalarında iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yetkililer, vatandaşların motivasyonlarının arttığını söyledi.

Bergama Belediyesi restorasyon ödülü aldı!

Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En İyi Restorasyon Uygulaması Ödülü" aldı. Bergama Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte'Kentsel Kültür Varlıkları Projesi' adı altında eski evleri ayağa kaldırıyor

Kartepe Belediyesi restorasyon projeleri hazırlatacak!

Kültürel değerlere sahip çıkmak ve eski yapıları geleceğe taşımak adına Kartepe Belediyesi, restorasyon projeleri hazırlatacak.

Bergama Belediyesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

İzmir'in Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, son yıllarda yaptıkları restorasyon ve kent kültürüne ilişkin çalışmaların çeşitli kurumlar tarafından ödüllendirildiğini söyleyerek "Bergama'yı geçmişine yakışır bir geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

izmir belediyesi restorasyon çalışmaları Haberi

izmir belediyesi restorasyon çalışmaları


Aliağa Camii ile ilgili restorasyon skandalı sürüyor. Konak Belediyesi'nden duran çalışmalarla ilgili açıklama bile gelmezken, cami önünde restorasyon ile ilgili bilgilerin yer aldığı tabelanın kaldırılması dikkat çekti


Moloz ve çöp yığınları arasında ayakta kalma mücadelesi veren 350 yıllık Aliağa Camisi'nde bu kez, restorasyonla ilgili bilgilerin yer aldığı tabela kaldırıldı. İzmir'in tek ahşap camisi olma özelliğini taşıyan 350 yıllık Aliağa Cami'nin restorasyon macerası 2 yıl önce başladı. İstinat duvarının çökmesiyle restorasyon çalışmaları yılan hikayesine döndü. Ancak geçen sürede cami, bakımsızlığa dayanamayacak hale geldi. Yeni Asır kısa süre önce caminin içler acısı halini görüntüleyerek konuyu gündeme getirmiş, Konak Belediyesi'nin 'sadece çevre düzenlemesi kaldı' dediği caminin içler acısı hali şaşkınlık yaratmıştı. 

Yapım ihalesine çıkmaya hazırlanan Konak Belediyesi'nin cami ile ilgili son hamlesi de girişte...