19 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir kaçak inşaat

İzmir Büyükşehir kaçak inşaat

Anadolu Caddesi’ndeki köprülü kavşak, Konak tramvayı, Kıyı Deniz Projesi ve son olarak da İnciraltı Kent Ormanı’nda yasa ve yönetmelikler dikkate alınmadan icraat yapıldı..

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ'dan dikkat çeken konut projesi vaadi!

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Hamza Dağ merakla beklenen seçim çalışmalarına başladı. Adnan Menderes Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin vatandaştan tarafından karşılanan Hamza Dağ, belediye aracılığıyla yapılacak konut projeleriyle ilgili detayları da açıkladı. 

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...

İzmir Büyükşehir'den büyük fırsat! İstanbul ve İzmir'de 17 imarlı arsa satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul ve İzmir'de yer alan 17 adet arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların radarına giren ihale 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden işyeri hekimi personel alımı var! Hem de ikamet şartı olmadan, bu ilan kaçmaz!

İzmir’de yaşayıp da iş arayanlar için harika bir fırsat geldi! İzmir Büyükşehir Belediyesinde ikamet şartı olmadan işyeri hekimi personeli alımı başladı. Bu kadroda yer alabilmek için istenen başvuru şartlarını taşıyanlar için bir şans mevcut. İşte habere dair detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediye binası tartışma yarattı!

Geçtiğimiz sene 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 deprem sonrasında hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti tartışma yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer binanın yıkılmasını isterken  Mimarlar Odası İzmir Şubesi binanın güçlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Eşrefpaşa Hastanesi açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medya hesabından dile getirdiği Eşrefpaşa Hastanesi’nin satılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. 

Manisa Büyükşehir kaçak hafriyat dökümüne savaş açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kaçak hafriyat dökümüne de savaş açtı. 

İzmir Büyükşehir, Beyoğlu'ndaki arsasını satıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1959 yılında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın aldığı arsa, 60 yıl sonra satılmak isteniyor. AK Partili meclis üyeleri, satılmasını istemedikleri arsaya 'İzmir Evi' yapılmasını talep ediyor... 

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir'den 8 mahalleye millet kıraathanesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Kıraathaneleri Projesi’ne destek vererek 8 mahalleye Millet Kıraathanesi kurdu.

İzmir Büyükşehir kaçak inşaat Haberi

İzmir Büyükşehir kaçak inşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almamayı adeta alışkanlık haline getirdi. Kent genelinde yasa ve yönetmelikleri uygulamakla yükümlü İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "ben yaptım oldu" düşüncesi ile hayata geçirdiği projelerden ilk akla geleni. Anadolu Caddesi'ndeki Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı. Kavşağın kıyı kenar çizgisi içinde kalan bölümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından henüz imar planları onaylanmadan kaçak olarak inşa edildi. İnşaatların imar mevzuatına uygunluğunu denetlemesi gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kıyı kenar çizgisinde kalan bölümünün imar planı onaylanmadan inşa ettiği Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı, kaçak duruma düştü. Başkan Aziz Kocaoğlu, kavşağın imar planlarının onaylanması konusunda Başbakan Binali Yıldırım'dan destek istedi. Yıldırım'ın talimatıyla beklenen onay geldi. Kavşak, "kaçak" olmaktan kurtuldu.


PLANA İŞLENEMEDİ

2015 yılında...