19 / 04 / 2024

izmir deprem tahminleri

izmir deprem tahminleri

Jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir'de büyük depremin ne zaman olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İstanbul depremiyle ilgili de tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı!

Son zamanlarda Ege'de meydana gelen depremler nedeniyle özellikle İzmir halkı endişeli günler yaşıyor. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sıklıkla meydana gelen depremleri değerlendirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan uyarı!

İzmir'de 5 diri fayı paleosismoloji çalışmalarında sona erdiğini söyleyen  Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tuzla ve Seferihisar'daki fayların olası kırılma durumunda İzmir için büyük tehlike yaratacağını dile getirdi. 

İzmir büyük depreme hazır mı?

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’in olası depreme hazırlıklı olmadığına dikkat çekti.

O şehir için korkutan deprem uyarısı: Hazırlıklı olunmalı!

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 6 ve üstü bir depremin yıkıcı etkisi olacağına dikkat çekti ve "Önümüzdeki 10-20 yıl içinde 6 büyüklüğündeki bir depremin olma olasılığı oldukça yakın görünüyor" şeklinde konuştu.

İzmir’in gerçek depremi orada olacak!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan depremin büyüklüğünün de 7, yıkım gücünün de 9 olduğunu belirtti. Ercan, " İzmir’in gerçek depremi İzmir kırığının üzerinde olacak bir depremdir" dedi.

Ahmet Ercan: İzmir kırığı 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretecek!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir Kırığı'nın mutlaka 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini vurguladı.

Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra 3 bini aşkın artçı sarsıntı olduğunu kaydetti.

İzmir'in altında 17 fay var! 6.9 uyarı sayılmalı!

Prof. Dr. Naci Görür'e göre 6.9'luk deprem İzmir'in altındaki 17 fayı hareketlendirmiş olabilir. Görür, “Şimdi İzmir daha sıkıntılı bir hale geldi” açıklamasında bulundu.

İzmir için korkutan deprem uyarısı!

İzmir’in deprem riskinin henüz bitmediğini dile getiren Dr. İsmail Kuşçu, 352 yıldır kırılmayan fay üzerinde duran İzmir’i her an daha büyük bir depremin vurabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür: İzmir’deki deprem beklenen deprem değil!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin beklenen deprem olmadığını, İzmir yarımadasını kesen faylarda bir hareketlik beklendiğini ve şiddetli depremlerin sürebileceğine dikkat çekti. 

Naci Görür: İzmir'e doğru bir başka deprem de gelebilir!

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir depreminin beklendiğini belirtti ve "İzmir'in depreme hazırlanması noktasında özenli olunması lazım. Bu peşpeşe deprem gelebilir anlamında demiyorum ama 6.9 büyüklüğünde bir deprem olduysa, orada açığa çıkan enerji o fayla ilişkili, onunla komşu, geometrik ilişkili faylar

Prof. Dr. Ahmet Ercan: İzmir'deki deprem 40 atom bombası gücünde!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Seferihisar açıklarında yaşanan depremden çıkan enerjinin yaklaşık 40 atom bombası gücünde olduğunu, deprem odağında 2 metre 36 santim yamulma meydana  geldiğini belirtti. 

İzmir'de yapı stoku miadını doldurdu!

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sinan Can Öziçer, son 120 yıl incelendiğinde İzmir'de en yüksek 6.6 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, şehirde 6 ya da 6.6'lara kadar büyüklükte deprem beklediklerini kaydetti. Öziçer, İzmir'de yapı stokunun miadını doldurduğunu belirtti.

İMO'dan kan donduran deprem uyarısı: 'İzmir ikinci Hatay olabilir'

İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş yaptığı açıklamada İzmir'in deprem için oldukça hazırlıksız olduğunu belirterek, "İzmir ikinci Hatay olabilir!" dedi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

İzmir nasıl deprem dirençli duruma gelecek? Buğra Gökçe 5 maddede açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından İzmir'in deprem direncini artırmak için yapacaklarını 5 maddede açıkladı. İşte o açıklama...

İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem! Ege Denizi sallandı! SON DAKİKA!

İzmir'de sabah saat 08:19'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD verileri açıkladı. İşte son dakika haberi...

İzmir açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'in Aliağa ilçesi açıklarında 4.2 büyüklüğünde ve yerin 9.18 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını açıkladı.

'Deprem olmaz' denilen yerlerde sallanmaya başladı! Uzman isim İzmir'i işaret etti: Henüz deprem olmadı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, diri fay sayısının arttığına dikkat çekerek, "'Deprem olmaz' dediğimiz yerlerde faylar harekete geçti, deprem olmaya başladı" açıklamasında bulundu ve İzmir'i işaret etti. 

Japon deprem uzmanından İzmir Karşıyaka uyarısı: Dikkat edilmeli, zemin çok kötü!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İzmir Karşıyaka'daki deprem riskine dikkat çekti ve uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! İzmir'de deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin açıklamış olduğu son dakika verilerine göre, İzmir Menderes'te 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD'ın yayımladığı 29 Ekim 2023 son depremler listesi...

TOKİ İzmir deprem konutlarının teslimleri tamam: 3 bin 887 adet deprem konutu afetzedelere teslim edildi!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar merkezli yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra, TOKİ tarafından inşa edilen 3 bin 887 adet konutun teslimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan şok uyarı: '6 şiddetinde deprem...'

Türkiye depremlerle sallanmaya devam ediyor. Dün akşam İzmir'de gerçekleşen deprem bölge hakkını korkuttu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem sonrası flaş bir açıklamada bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

izmir deprem tahminleri Haberi

izmir deprem tahminleri

Kuşadası Belediyesi'nin gerçekleştirdiği kurultayda deprem uzmanı, jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan tüyler ürperten açıklamalarda bulundu. 

Sözcü Gazetesi'nden Latif Sansür'ün haberine göre; İzmir ile Kuşadası çevresinde olası depremlere ilişkin yorumlar yapan Ahmet Ercan, İzmir ve çevresindeki depremleri oluş seneleri ve deprem oluşum sırasına göre değerlendirerek yaptığı çalışmayla ilgili bilgi verdi. 

İzmir, Sisam, Torbalı, Midilli, Bergama bölgesi ile Kuşadası'nı da etkileyecek depreme ilişkin, “Geliştirdiğim uzun kestirimli hesaplara göre İzmir ve çevresi için deprem beklentim 2081. Hesaplamalarda 10 yıl, 5 yıl yanılmalar olabileceği için bu bölgede 2070 ile 2090 yılları arasında İzmir ve Kuşadası'nı da etkileyecek bir deprem bekliyorum. Bu bölgenin en büyük depremi 7, geçmişte de daha büyük deprem yok. İstanbul için 2045'i aynı yöntemle buldum” açıklamasında bulundu.

“EKONOMİ DÜZGÜN...