16 / 04 / 2024

izmir depremi hasarlı binalar

izmir depremi hasarlı binalar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

Hasarlı binaların çoğu 1998'den önce inşa edildi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 30 Ekim İzmir depremine ilişkin rapor yayınladı. Raporda depremde hasar gören binaların çoğunun 1998'den önce inşa edildiği belirtildi. 

İzmir'de evleri zarar gören vatandaşlar taşınıyor!

İzmir Seferihisar'da yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde evi zarar gören vatandaşlar, binalarını tahliye ediyor. Adalet Apartmanı’nda oturan Sevda Çavuş, "Şu an taşınıyoruz çok kötü haldeyiz, kimisine yarım saat kimisine bir saat izin verildi'' dedi.

İzmir'de yeni binalarda da hasar oluştu! İç malzemede ucuza kaçılmış!

İzmir'de yaşanan felaketten sonra sosyal medyada dolaşan yeni bina görüntüleri şaşkınlık yarattı. İnşaat mühendisleri binalarda kolonların sağlam olduğunu belirtse de yeni binalarda iç malzemede ucuza kaçıldığını söylüyorlar. 

Murat Kurum: Tüm binalarda hasar tespiti yapacağız! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem bölgelerinde inceleme yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konutların inceleneceğini ve bütün binalarda hasar tespitlerin yapılacağını belirtti.

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

İzmir açıklarında bugün meydana gelen deprem sebebiyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

AK Partili Hamza Dağ: İzmir'deki orta hasarlı binalar için formül hazır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ yaptığı açıklamada, Bayraklı’da yıkıma sebep olan ve 30 Ekim depreminde orta hasarlı binalar ile ilgili çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

Şanlıurfa'daki hasarlı binalar için uyarı: Artçı depremlerde çökebilirler!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Malatya depremi dikkatleri Şanlıurfa'daki binalara çevirdi. Yaya ve araç trafiğine açık Haliliye’de bulunan hasarlı binaların çökmesinden endişe duyuluyor. 

İzmir depremi sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan şok uyarı: '6 şiddetinde deprem...'

Türkiye depremlerle sallanmaya devam ediyor. Dün akşam İzmir'de gerçekleşen deprem bölge hakkını korkuttu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan deprem sonrası flaş bir açıklamada bulundu. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’dan İzmir depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, saat 23.53'te İzmir'de meydana gelen 4,0 şiddetindeki depreme ilişkin açıklamada bulundu. İşte Naci Görür ve Övgün Ahmet Ercan’ın açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den İzmir depremi açıklaması: Bu bölge geriliyor! SON DAKİKA!

Prof. Dr. Naci Görür, dün İzmir'de meydana gelen depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Görür'ün o açıklamaları...  

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

İzmir depremi için ürküten açıklama!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bugün sabah saatlerinde İzmir'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

AFAD'dan İzmir depremi açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, İzmir depreminin 1. yılında önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Dr. Mustafa İduğ'dan İzmir depremi açıklaması!

Bir yıl önce meydana gelen İzmir Depremi’nden büyük ölçüde etkilenen ilçeler arasında yer alan Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ tarafından daha büyük bir deprem tehlikesi olduğundan bahsedildi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

İzmir depremi o şehre olan ilgiyi yüzde 40 artırdı!

Tarım ve sanayi sektörlerindeki iş imkanlarıyla dikkat çeken Manisa ili, 30 Ekim tarihinde meydana gelen İzmir depreminden sonra göç alan iller arasında dikkat çekiyor

İzmir depremi bilirkişi raporu: Düşük kalite beton kullanıldı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 115 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim 2020 tarihindeki İzmir depremiyle ilgili yaptığı soruşturmada hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı.

izmir depremi hasarlı binalar Haberi

izmir depremi hasarlı binalar

Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İzmir'de çok sayıda bina enkaz olurken, bazı binalar da hasar aldı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; ağır hasarlı binaların yıkımı sürerken 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı gündeme geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi, 30 yıllık inşaat mühendisi Şeref Alpago, "Depremde zarar gören ağır hasarlı yapıları yıkıyoruz. Ancak hafif ve orta hasarlı binalarda, mühendislik formasyonu içeren bir bakışla onarımların yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Yani bir onarım ekibi çağırıp, şunları yapalım, demek yerine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, üniversiteler veya İnşaat Mühendisliği Odası'ndan konunun uzmanı bir inşaat mühendisinin yönlendirmesiyle bir rapor, arkasından ise bir yapım yöntemi belirlenmeli. Ondan sonra onarım ekibiyle görüşülmeli" şeklinde konuştu.

EV ALIRKEN KRİTERLERE...