24 / 04 / 2024

İzmir Efes unesco

İzmir Efes unesco

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in UNESCO adaylığı görüşülecek.

Efes'in UNESCO adaylığında sona gelindi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran'da yapılacak oylamada Selçuk'un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

İzmir Efes UNESCO yolunda!

Efes Antik Kenti'yle ününü dünyaya duyuran Selçuk'un, belediye ve Kültür ve Turizm Bakanlığı 'nın yaptığı son düzenlemelerle 2015'te UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesine girmesi hedefleniyor

Efes Antik Kanal'ın ihalesi 19 Ekim'de!

İzmir'de hayata geçirilecek Efes Antik Kanal projesinin ilk etap ihalesi 19 Ekim'de yapılacak. Bakanlık proje hazırlığını tamamladı..

Türkerler İnşaat, Efes Opera Bale Günleri'ne sponsor oldu!

İzmir'e 5 milyar liralık yatırım yapan Türkerler İnşaat, "Efes Opera ve Bale Günleri'nin sponsoru olmanın gururunu yaşıyor, sanatı her zaman destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Efes Antik Kanal Projesi’nde jeoteknik sondaj çalışmaları tamamlandı!

AK Parti Milletvekili Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir için hazırladığı 35 Proje’den birisi olan Efes Antik Kanal Projesi’nin birinci etabında jeoteknik sondaj çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatı tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında inşaatı tamamlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu öğrencilerini bekliyor.

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Confetti Efes'i banyolara taşıyor!

Banyo halıları üreten Confetti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren İzmir’deki Efes Antik Kenti’nin güzelliğini banyolara taşıyor. Efes’in antik esintilerinden izler yansıtan banyo halıları, evinize mistik bir hava katacak.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

Foça UNESCO yolunda!

Zengin tarihi ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olan Bergama’nın ardından Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nin de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, İzmir’de büyük sevinç yarattı.

Efes Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra Bonn’dan dün yine sevindirici bir haber geldi. İzmir Efes Antik Kenti de UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine kabul edildi.

Efes Dünya Mirası ilan edildi!

Efes Antik Kenti'nin 21 yıllık UNESCO özlemi mutlu sonla bitti. Geçmişi Cilalı Taş Devri'ne uzanan Efes Antik Kenti, artık Dünya Mirası oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Efes artık resmen bir dünya mirası" dedi.

Efes Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Almanya 'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı’nda ardından Türkiye'nin “Efes” dosyası, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kaydedildi.

Efes de artık UNESCO Dünya Kültür Mirası!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girdikten sonra, Selçuk’taki tarihi Antikçağ’a uzanan Efes Antik Kenti de listeye kabul edildi. İşte ayrıntılar...

İzmir Efes unesco Haberi

İzmir Efes unesco


Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Almanya'da Türkiye'nin ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlenecek. 5 Temmuz'da da Efes'in adaylığı görüşülecek. Başkan Zeynel Bakıcı, "1994'ten bu yana verilen mücadelenin mutlu sonucunu inşallah hep birlikte yaşayacağız" dedi

Efes Antik Kenti için Almanya'nın Bonn kentinde devam eden UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girme sürecinde bugün, Türkiye'nin ev sahipliğinde Bonn WCCB Kongre Merkezi'nde resepsiyon gerçekleştirilecek. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, aralarında CHP ve MHP'li Belediye Meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 20 kişilik ekiple resepsiyonda olacaklarını belirtti. 


"Tüm hazırlıkları tamamladık"

5 Temmuz Pazar günü de Efes'in adaylığının görüşüleceğini ifade eden Başkan Bakıcı, "Bizler UNESCO için tüm hazırlıklarımızı tamamlandık. İnşallah Almanya'dan ilçemize Efes'in Dünya Miras Listesine dahil edilerek döneceğiz. Ben...