28 / 03 / 2024

İzmir esnafı kira

İzmir esnafı kira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

İzmirli emlakçılar yetki belgelerine kavuştu!

İzmirli emlakçılar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sınavlar ile yetki belgelerine kavuştu. 

İzmirli esnafın kira tepkisi!

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

İzmir esnafından kira tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuru yaptı! 

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafa verilen kira desteğinde rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu dönemde 2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuruda bulundu. 

İzmir esnafı kira Haberi

İzmir esnafı kira

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Alsancak'taki kafe, restoran ve bar işletmecileri, elektrik-su faturaları, personel ve kira giderlerini karşılayamadıklarına dikkat çekerek, "Ekmeğimize engel koyuyorlar. Bitik durumdayız. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Artık iş yerlerimizi komple kapatsınlar da kurtulalım" dedi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında getirilen ek önlemlerle çalışma saatleri azalan ve sadece paket servis yapabilen restoran, kafe ve bar işletmecileri, duruma tepki gösterdi. İzmir Konak'ın Alsancak semtinde esnafın bir kısmı, Ramazan ayı ile başlayan kısmi kapanma kararından sonra kepenklerini indirdi. Sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını dile getiren esnaf, "Bitik durumdayız. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz. Artık iş yerlerimizi komple kapatsınlar da kurtulalım" diye...