25 / 04 / 2024

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.



CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehrin merkezindeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Köksal, bir çiçekçiyi de ziyaret etti. Kovid-19 pandemisi döneminde destek almadığına dikkat çeken çiçekçi esnafı şöyle konuştu:

“25 bin liralık geri ödemeli bir kredi desteği aldım, haricinde bir destek görmedim. Dükkânım kira. Destekler için iki sefer müracaat ettik ama bir sonuç alamadık. Eşim çalışıyor, onun desteği var biraz. İşlerimiz çok kötü, yaklaşık dört aydır siftah yapmadan dükkânı kapatıyorum. Hatta belki de daha fazla.”

BÖYLE GİTMEZ, DÜKKANI KAPATIRIM

İş yeri kirasını borçla ödediğine dikkat çeken bir motosiklet tamircisi ise, “Motosiklet ya da bisiklet tamiri gelmiyor. Bağ-Kur primlerimi ödeyemiyorum. Destek alamadım. Bu şekilde daha fazla gitmez, 1-2 ay sonra dükkanımı kapatırım” diye konuştu. 

Kredi kullanarak dükkan açtığına ve taksit ödemelerini yapamadığına vurgu yapan bir sigorta acentesi ise içinde bulunduğu durumu şu ifadelerle aktardı: 

"Biz acentelere destek olunmadı. Kira vb. masraflarımızı zor çıkartıyoruz. Hatta 2-3 aydır kendi cebimden ödüyorum. Acenteyi ilk açarken kredi kullandım. Kredi borcunu da henüz çıkarmadım."

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?


Geri Dön