18 / 04 / 2024

izmir gecekondu sorunu

izmir gecekondu sorunu

Avukat Mustafa Kemal Turan “İzmir'de yüzde 1'lik bir dilim kentin yolunu, yeşil alanını, parkını daraltarak, yoğunluğu artırarak ulaşımı felç ederek rant elde ediyor. Bütün söylediklerim mahkeme kararlarına ve bilirkişi raporlarına dayalıdır” dedi.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

İzmir İnciraltı'nın imar sorunu çözülüyor!

İzmir’in yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı imar sorunu için harekete geçildi.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile bir araya geldi.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

İzmir Alsancak Stadı'nda ruhsat sorunu!

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 9 Eylül'de temeli atılan İzmir Alsancak Stadı toplu ulaşım ağının kesişme noktasında yer alıyor. İzmir Alsancak Stadı'nda şu sıralar ruhsat sorunu yaşanıyor.

Gecekondu sorunu kökten çözülecek!

Gayrimenkul sektörü rotasını 2023'e çevirdi, hedeflerini belirledi. Her yıl yüzde 10-12 arasında büyüme amaçlanırken, 7.5 milyon konut yapılacak. 60 yıldır süren gecekondu sorunu kökten çözülecek.

Ankara Yenimahalle'deki gecekondu sorunu 8 yılda çözüldü!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'deki gecekondu sorununu 8 yılda çözdüklerini, çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

İzmir Seferihisar'ın 20 yıllık yol sorunu çözüldü!

Özel mülkiyet arazisinde kamulaştırma yapmadan yol geçiren İzmir Seferihisar Belediyesi’nin neden olduğu sorunu AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı çözdü.

Hüseyin Aslan: İzmir'de arsa sorunu var!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Şu anda İzmir'de arsa sorunu var. İzmir kentleşme konusunda maalesef her geçen gün kötüye gidiyor. Kentleşme sorunu bütüncül olarak çözülmezse ulaşım, çevre, altyapı sorunu da çözülmez" dedi

Keçiören Yükseltepe'de gecekondu sorunu çözülüyor!

Keçiören Belediyesi’nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor. Dönüşüm alanının ilk etabında 1.600 konut inşa ediliyor.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki emsal sorunu çözülemiyor!

Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı bir türlü çözülmüyor. Ev Sahipleri Derneği Başkanı Kayhan Anıl 'emsal' sorunu ile ilgili mağduriyet olduğunu vurguluyor. Arsa sahipleri emsal değerlerinin yukarı çekilmesini istiyor.

Mamak'ta gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözüldü!

MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül,Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı makamında ağırladı. Son derece samimi bir ortamda gerçeklesen ziyaretle Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Vali Yazıcı ya Mamak hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Mamak'ta gecekondu sorunu çözüldü!

Mamak Belediyesi, Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri ve dev rekreasyon alanlarıyla gecekondu sorununu adım adım çözen Mamak Belediyesi, Mamak merkezini bu değişimin sembolü haline getirdi.

izmir gecekondu sorunu Haberi

izmir gecekondu sorunu

Avukat Mustafa Kemal Turan önemli açıklamalarda bulundu. Turan, İzmir'de 4 milyar liralık imar yolsuzluğu olduğunu iddia ederek, “İzmir'de yüzde 1'lik bir dilim kentin yolunu, yeşil alanını, parkını daraltarak, yoğunluğu artırarak ulaşımı felç ederek rant elde ediyor. Buna değmez, yazıktır. Bütün söylediklerim mahkeme kararlarına ve bilirkişi raporlarına dayalıdır. İmar planları, milli piyango statüsünde olmamalıdır” dedi.


Balçova arsa mağdurlarının meselesi nasıl başladı?

Bu mesele bütün İzmir'in meselesi. Ortada bir sistem sorunu var. Herkese eşit emsal verilsin mücadelesidir bu. 1980 ihtilali öncesi Balçova Belediyesi bölge gecekondulaşmasın diye “arsaları benden alın, ben imarınızı vereyim” diyor. Bu resmi bir çağrı. Yaklaşık 4 bin kişi çağrıyı dikkate alıyor. Bu toplanan paralar ile Balçova'nın teleferiği, barajı yapılıyor. 5 yıldızlı otel yapılıyor. Ardından ihtilal oluyor. Otoyol, arsaların tam içinden...