16 / 04 / 2024

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki acil servislerin yoğunluğunu azaltmak ve vatandaşın 24 saat ayakta sağlık hizmeti almasını sağlamak için İzmir’de 46 noktaya Halk Sağlığı Merkezi açacak

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Sağlıkta köklü değişim! Şehir hastaneleri yerine semt hastaneleri modeline geçilecek!

CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, seçimleri kazanıp iktidara gelmeleri halinde şehir hastanelerini kamulaştırarak semt hastanesi modeline geçmeyi planladıklarını açıkladı. Şahin, böylece halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceğini savundu.

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

İzmir depreminde hasar gören aile sağlığı merkezi meclis gündeminde!

İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Bayraklı ilçesindeki aile sağlığı merkezi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

Bergama'da sağlık kompleksi inşa edilecek!

İzmir'in Bergama ilçesinde inşa edilecek sağlık kompleksi için düğmeye basıldı. Kompleksin ihalesinden sonra inşaat çalışmaları başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 bin 48 sağlık tesisi inşa edildi!

AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yapılan sağlık yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya Kepez'de modern sağlık merkezinin inşası tamamlandı!

Antalya'nın Kepez ilçesinde inşa edilen modern sağlık hizmetinde çalışmalar tamamlandı. Bölge halkının ihtiyacına büyük ölçüde cevap verecek olan merkez kısa zamanda hizmete girecek.

Muhittin Selvitopu: Karabağlar'da sağlık binalar yapılacak!

İzmir Karabağlar Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede sağlıklı binalar yapılmasını hedeflediklerini belirtti.

İzmir'deki depremde 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi hasar gördü!

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Aylardır insanüstü gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir'deki sağlık çalışanlarının sırtına bir de depremden zarar gören 12 devlet hastanesi ile 20 Sağlık Merkezi’nin faturası eklendi” diye konuştu.

Medicana Sağlık Grubu’ndan İzmir'e 110 milyon dolarlık dev sağlık yatırımı!

Medicana Sağlık Grubu, 30. yılına yaklaşırken İzmir’de yeni hastanesini hizmete açmak için hazırlanıyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 3 yeni tıp fakültesi kurulacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa illerinde yeni tıp fakülteleri kurulacak.

DEÜ Hastanesi sağlık çalışanları için kiralanan yurdu kabul etmedi mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde gece gündüz demeden koronavirüs salgını sebebiyle çalışan sağlık çalışanları için İzmir'de bir yurt kiralamıştı. Ancak üniversite rektörlüğünün belediyenin sağladığı bu hizmeti geri çevirdiği ileri sürüldü...

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Haberi

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşın aldığı sağlık hizmetlerinin kalitesini artırılmasına yönelik yeni adımlar atıyor. Türkiye genelinde, Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla tüm illerde Halk Sağlığı Merkezleri açılacak. Ayakta tüm tedavilerin yapılabileceği nitelikte olacak Halk Sağlığı Merkezleri, İzmir'de 46 noktada hizmet verecek. İlk etapta 2 ay içinde Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca, Menemen ve Bergama'da merkezler devreye girecek. Projenin başında yer alan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, Egeli Sabah'a özel önemli açıklamalarda bulundu.


ACİLDE YOĞUNLUK AZALACAK

Hastanelerde mesai saatlerinin dışında ayakta tedavi olabilecek hastaların acil servisleri kullandığını, bu yoğunluğun Halk Sağlığı Merkezleri ile azaltılacağını belirten Bediha Salnur, "Sağlık Bakanlığımız, 75 bin nüfusa 1 Halk Sağlığı Merkezi açacak. İzmir genelinde 46 noktada hizmete girecek. 24 saat doktor olacak. Merkezlerde, mesai...