20 / 04 / 2024

izmir kent merkezi imar

izmir kent merkezi imar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısın da Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Plan Revizyonu kabul edildi.

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Megapol İzmir ne zaman teslim?

Megapol İzmir projesi İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da hayata geçiriliyor. Peki Megapol İzmir ne zaman teslim edilecek?

Megapol'den İzmir'e 330 metrelik cadde!

İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da 3 kule ve 330 metre uzunluğunda caddeden oluşan Megapol İzmir projesini başlatan Gökdemir, “İnsanlar İzmir’e hayatını daha iyi yaşamaya geliyor” diyor.

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

İzmir Konak'a 5 milyar TL yatırım planı!

İzmir Büyükşehir Meclisi'nden Yeni Kent Merkezi imar planlarına izin çıktı. Bölgede izin bekleyen 5 milyar TL yatırımın önü açıldı.

İzmir Metropol Çarşı Kule'ye 110 milyon dolarlık yatırım!

İzmir'e 6 kule kazandıran Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, 7. kuleyi Konak'ın Yeni Kent Merkezi'nde 110 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiriyor.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizini Büyükşehir Belediyesi çözecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliği nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülecek.

Konak'ta yeni kent merkezi düğümü çözülecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde yeni imar planları için çalışmalar sürüyor.

izmir kent merkezi imar Haberi

izmir kent merkezi imar



İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis'in dün geceki toplantısında Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Plan Revizyonu tartışmalara neden oldu.


Toplantıda söz alan AK Partili Meclis üyesi Selim Gökdemir, partisinin planla ilgili görüşlerinin dikkate alınmadığını savundu.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise planın yargıya taşınmasını eleştirerek, İzmir dışında hiçbir büyükşehir belediyesinin meclis kararlarının valiliklerce yargıya taşınmadığını belirtti.


Kocaoğlu, EXPO 2015'e ev sahipliği yapacak şehrin İzmir seçilmesi halinde İnciraltı'nın planlamasının da yapılacağını bildirdi.


Toplantıda daha sonra Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planındaki değişiklikler görüşüldü.


Alsancak Limanı ile Turan bölgesi arasındaki 469 hektarlık bölgeyi kapsayan Yeni Kent Merkezi Nazım İmar planının 1/5000 ölçekli planlamasındaki değişikliklerle aynı alanın Konak ve Karşıyaka bölümüne ilişkin 1/1000'lik plan oy çokluğu ile kabul edildi.


Bayındırlık ve İmar Komisyonu'nun 15 konuda değişiklik yaptığı...