28 / 03 / 2024

izmir konut satışları 2021

izmir konut satışları 2021

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Peki bu verilere göre İzmir'de kaç konut satıldı? İzmir'de en çok konut hangi ilçede satıldı? İşte ayrıntılar...

İzmir’de konut fiyatlarında sadeleştirilmeye gidilmeli!

İzmir’de arsa ve konut fiyatlarının hala çok yüksek olduğuna değinen Gayrimenkul PR, konut balonu krizi oluşmadan önce alınması gereken tedbirleri anlattı...

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

İzmir'de konut satışları yüzde 69 yükseldi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre; İzmir'de konut satışları geçen yıla oranla yüzde 69,1 oranında yükseldi.

İzmir'in konut satışlarında Buca ilk sırada!

TUİK  Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir’de konut satışlarını artırmak için neler yapılmalı?

Egenin incisi İzmir’de sıfır ve ikinci el konut satışlarında sert düşüşler sürüyor. İzmir’deki inşaat firmaları konut satışlarındaki durgunluğa karşı yeni çözümler arıyor.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

İzmir’de konut satışları yüzde 42 oranında arttı!

İzmir'de konut satışları yüzde 42 oranında arttı. Buca, bin 313 konut satışı ile İzmir’de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu… 

İzmir’de konut satışları yüzde 51.6 düştü!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu İzmir'deki konut satışlarının düşüşünü değerlendirdi. Güleroğlu, konut satışlarıyla ilgili politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir, konut satışlarında İstanbul'u 10'a katladı!

İzmir, en çok göç alan 3. şehir olmasına rağmen, son 5 yılda konut satışlarında yüzde 16 büyümeye ulaşarak, İstanbul ve Ankara’yı geride bıraktı...

İzmir’de konut satışları yüzde 4.5 arttı!

Konut satışında Türkiye lideri İstanbul bu sene yüzde 3.06 ile düşüş gösterirken, İzmir’de konut satışları bu sene yüzde 4.52 artışla Türkiye ortalamasına yaklaştı.

İzmir'de konut satışları arttı!

2016 Aralık sonu verilerine göre konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre İstanbul ve Ankara’da azalırken İzmir’de arttı

İzmir'de konut satışları yüzde 15,2 arttı!

Eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 oranında arttı. En fazla satış Buca’da oldu.

İzmir'de konut satışları yükselişe geçti!

Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Şubat sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 artış görülüyor, ipotekli konut satışlarında yüzde 19 azalma olduğu belirleniyor.

izmir konut satışları 2021 Haberi

izmir konut satışları 2021

İzmir genelinde ev fiyatları son bir senede yüzde 33,4 oranında arttı. İz Gazete'de yer alan habere göre; 2021 Nisan'da İzmir’de 5 bin 505 ev satılırken, bunun 1.530 adedi sıfır konut satışlarından meydana geldi.  2021 yılının ilk dört ayında İzmir, satılık ev fiyatlarının en çok yükseldiği şehirlerden oldu. 

Emlak arama motoru Flatfy, büyük şehirlerdeki bölgesel ev fiyatlarıyla ilgili olarak hazırladığı raporu yayınladı. 

Nisan ayı konut satışları 2020'nin aynı ayına göre yüzde 124,1 oranında arttı ve 95 bin 863 olarak kaydedildi. Yükselen Kovid-19 vakaları sebebiyle kapanma önlemlerinin uygulandığı süreçte yaşanan bu artış, büyük oranda baz etkisi sebebiyle oldu. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesiyle beraber 2020 Mart ayı ortalarında yürürlüğe alınan kısıtlamaların sonucu olarak 2020 Nisan'da konut satışları gerilemişti. Geçtiğimiz günlerde açıklanan...