24 / 04 / 2024

izmir körfez kıyı

izmir körfez kıyı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 100'e yakın mimar ve tasarımcıyı bir araya getirerek çalışmalarına başladığı İzmir Körfezi Kıyı Tasarım Projesi'ne onay çıktı...

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanma ihalesi TBMM'de!

İzmir Foça Tatil Köyü'nün kiralanması ihalesini alan firmanın beklediği onaya ve bu alanın değerlendirilmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kınık'a çocuk köyü inşa edilecek! 

İzmir Kınık'ta belediye tarafından yaptırılan çocuk köyünün yapımı devam ediyor. Çocuk köyü 20 bin 450 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 

İzmir Lübbey Köyü'nün durumu meclise taşındı!

CHP İzmir Milletvekili Polat, Ödemiş'te sadece 5 kişinin yaşadığı terk edilmiş tarihi Lübbey Köyü'nün durumunu meclise taşıdı...

İzmir'in Lübbey Köyü SİT alanı ilan edildi!

İzmir'in Ödemiş ilçesi Lübbey köyü kentsel SİT alanı ilan edildi. Lübbey için Koruma Amaçlı İmar Planı yapılacak.

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nin 2. etabı Ağustos'ta tamam!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sahilevleri'nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesi çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İzmir'de Doğal Yaşam Köyü kurulacak!

Varlık odaklı projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’ya Doğal Yaşam Köyü’nü kuruyor.

İzmir Sahilevleri Kıyı Projesi'nde 2. Etap tamamlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere-Sahilevleri kıyı projesinin ikinci etabını da Ağustos ayında tamamlayacak.

İzmir Ödemiş İlkkurşun Köyü otoyol projesi TBMM'de!

İzmir Ödemiş'e bağlı İlkkurşun Köyü yakınına yapılmakta olan otoyol TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, otoyola ilişkin olarak 10 soru hazırladı..

İzmir Kıyı Deniz Projesi ne oldu?

İzmir Büyükşehir’in 2012’de şaşaalı biçimde tanıtımını yaptığı Kıyı Deniz Projesi’nin son şeklini almadı. Kordonboyu’ndaki düzenlemeyi de kapsayan 3. etabın projesi Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yollanamadı.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

izmir körfez kıyı Haberi

izmir körfez kıyı

Kentin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den İnciraltı'na kadar olan 40 kilometrelik kıyı şeridini kapsayan projenin, Konak ve Üçkuyular arasındaki tasarımlarının önünü açacak imar planlan oybirliğiyle Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden geçerek onaylandı.


İzmir'in kıyılardan daha çok faydalanması için körfezin 4 ayrı bölgeye ayrılarak geliştirilen Kıyı Tasarım Projesi'nde, Mavişehir-Alaybey, Alaybey-Alsancak Limanı, Alsancak Limanı-Konak, Konak-Üçkuyular arasında kalan bölgeler yeniden tasarlandı. 


Bakanlık onayına sunulacak Projede Sahil Bulvarı ve apartmanlar arasında kalan alan bölgeler yeniden düzenlenecek. Kıyı hattı boyunca kesintisiz bisiklet yolu yapılacak, mevcut bisiklet yollan rehabilite edilecek. 

Kıyı şeridindeki yollar ulaşımı rahatlatacak şekilde yeniden tasarlanacak. 


Bölgede kent kumsalı ve terasları, deniz balkonları ile yüzer platformlar gibi uygulamalar hayata geçirilecek. 

İhalesi geçtiğimiz Mart ayında yapılan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki düzenleme kapsamında ise Mithatpaşa Lisesi ile Küçükyalı arasındaki 400 metrelik karayolu...