28 / 03 / 2024

İzmir Kuş Cenneti ne durumda

İzmir Kuş Cenneti ne durumda

Ersin Moroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Türkiye'nin tek yaban hayatı sahası Kuş Cenneti'nin içinde olduğu Çamaltı Tuzlası'nın satışıyla ilgili TBMM'ye yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar dikkat! Turizm cenneti O ilimizde 7 bin 247 metrekare arsa satışa çıkıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir arsa daha satışa sunuluyor. Turizm cenneti İzmir Çeşme'de 7 bin 247 metrekare turizm imarlı arsa mahkemeden satışa çıkarılıyor.

Manyas Kuş Cenneti kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi!

Balıkesir ili, Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Doğal Sit Alanı, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

Viven İnşaat'tan Kuşadası ve Çeşme'ye yeni proje!

Viven İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yolçi, yıl sonuna kadar İzmir, Kuşadası ve Çeşme'de yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. 

Kızılırmak Delta'sındaki kaçak yapıların yerini kuşlar mesken tuttu!

Kaçak yapılan 319 villanın yıkılmasıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti göçmen kuşların uğrak yeri oldu. Türkiye’nin önemli sulak alanı olan deltanın büyük bölümü koruma altında.

Agora'yı kuşatan çarpık yapılar yıkıldı!

2 bin yıllık Agora'yı kuşatan çarpık yapılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak birer birer temizlendi.

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

İzmir Kuş Cenneti ne durumda Haberi

İzmir Kuş Cenneti ne durumda

CHP İzmir Milletvekili Ersin Moroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Uluslararası Ramsar Sözleşmesi kapsamında korunan Türkiye'nin tek yaban hayatı sahası Kuş Cenneti'nin içinde olduğu Çamaltı Tuzlası'nın satışıyla ilgili TBMM'ye yanıtlanması için soru önergesi verdi. 

Basında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı'nın yanında bulunan, 1. derece SİT kapsamındaki Çamaltı Tuzlası'nı satışa çıkardığı yönünde haberlere dikkat çeken Moroğlu, tuzlanın ulusal ve uluslararası açıdan önemine değindi. 

Haberlerde alanda gayrimenkul değerlemesinin yapıldığının ifade edildiğine vurgu yapan Moroğlu, "Bölge biyolojik çeşitliliğin devam ettirilmesinde önemli bir yerdir. Bunun yanında ekolojik ve genetik özelliğini sürdürebilmek için bitki ve hayvan türleri açısından özel bir öneme sahip olan CHP İzmir Milletvekili Ersin Moroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Orman...