16 / 04 / 2024

izmir marmaray projesi

izmir marmaray projesi

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek projenin temelinin 9 Eylül'de atılacağını söyledi.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ İzmir 2023 projesi için büyük gün geldi! O ilçedeki tam 614 konutluk yeni projesi kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için büyük gün geldi... O ilçedeki tam 614 konutluk yeni projesi kaçırmayın... İşte TOKİ İzmir projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ İzmir 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 271 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu... Tek bir ilçede inşa edilecek 271 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli oldu! 517 yeni konutu aman kaçırmayın!

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli oldu. Tek bir ilçede inşa edilecek olan 517 yeni konutu aman kaçırmayın...

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli! O ilçeye 98 konutluk yeni proje geliyor!

TOKİ İzmir 2023 projesi için tarih belli... Sadece o ilçeye 98 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ'den İzmir Karaburun projesi açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son günlerde tartışmalara neden olan İzmir Karaburun projesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Ege Yapı İzmir Bademli projesi nerede?

Ege Yapı İzmir Bademli projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ege Yapı İzmir Bademli projesi nerede sorusunun yanıtı ve detayları...

Ege Yapı İzmir Bademli projesi ön talep topluyor! Yeni Proje!

Konut projeleri için yatırımlarını hızlandıran Ege Yapı İzmir'de hayata geçireceği Bademli İzmir Projesi için ön talep toplamaya başladı.

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi mecliste!

Aliağa-Çandarlı-Bergama-Yeni İzmir Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ İzmir Bergama projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İzmir Bergama 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde güzergah değişikliği mecliste!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoban Projesi'nde planlanan güzergah değişikliğine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-İzmir YHT Projesi'ne ilişkin 8 soru TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ni meclis gündemine taşıdı. Sındır sorularını Bakan Turhan'a sordu..

İzmir Tarih Projesi'nde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Tarih Projesi kapsamında bölge halkının tarihle bağını güçlendirmek ve Kemeraltı bölgesinde canlılığı artırmak için  projeler üretmeye devam ediliyor.

Ankara-İzmir YHT Projesi'ne ilişkin 8 soru TBMM'de!

Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne ilişkin 8 soru meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır sorularının Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

izmir marmaray projesi Haberi

izmir marmaray projesi


AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya gazetecilere yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek, ÇED olumlu raporuna yönelik açılan davayı "iyi niyetli" olarak yorumlamadıklarını belirtti.


Projeye verilen ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması için bazı sivil toplum örgütlerinin başvurusuyla dava açılmasına ilişkin açıklama yapan Kaya, AK Parti iktidarı olarak İzmir'e 43,1 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.


Bu süreçte başlayan hemen tüm yatırımlara karşı, engellemeci bir tavır izleyen kesimin bulunduğuna dikkati çeken Kaya, davalarla İzmirliye zaman kaybettirildiğini söyledi.


Kaya, şöyle konuştu:


"Davada ortaya konan sorular, projenin açıklandığı 1,5 yıllık süreç içerisinde cevabını almış sorulardır. 'Körfezi kirleteceği, doğal ve sulak alana zarar vereceği', bunların hepsi bilimsel raporlarla çürütülmüştür. Dolayısıyla buna cevap almalarına rağmen hala bu...