26 / 04 / 2024

izmir metro seferleri

izmir metro seferleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak üzere ihaleyle Çin'den alımını yaptığı 10 vagonlu 2 setinin yapımı tamamlandı. İhaleyle Çin'den alımı yapılan 10 vagonlu 2 tren seti, 1-1,5 ay içinde İzmir'e gelecek.

İzmir Metrosu'nun vagon sayısı artıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyen metro sisteminde kullanmak üzere ihaleyle Çin'den alımını yaptığı 10 vagonlu 2 setinin yapımı tamamlandı. İhaleyle Çin'den alımı yapılan 10 vagonlu 2 tren seti, 1-1,5 ay içinde İzmir'e gelecek.

İzmir Metrosu'nda vagon sayısı ikiye katlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 kilometrelik hatta 17 durak ve 77 vagonla toplu ulaşım hizmeti verdiği İzmir Metrosu'nda vagon sayısını ikiye katlayacak. Aralık ayında önce Çin'de yapımı tamamlanan 10 vagon İzmir'e gelecek

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İstanbul'da Pazar günü bazı metro hatları ulaşıma kapatılacak! İşte nedeni

İstanbul'da yarın saat 11:00'dan itibaren bazı hatlardaki metro seferleri yapılamayacak. Metro İstanbul, Pazar günü kapalı olacak metro hatlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte detaylar...

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

izmir metro seferleri Haberi

izmir metro seferleri


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin genişleyen metro sisteminde kullanmak üzere ihaleyle Çin'den alımını yaptığı 10 vagonlu 2 setinin yapımı tamamlandı.  


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Metrosu'nda genişleyen sistemle artan yolcu sayısının artmasına paralel, yeni tren seti ihtiyacının karşılanması amacıyla gerçekleştirdiği ihaleyle Çin'den alımı yapılan 10 vagonlu 2 tren seti, üretim bandından çıktı.  


Bu ay sonunda İzmir'e getirilmek üzere yola çıkacak tren setlerinin, 1-1,5 ay içinde kente ulaşması ve test sürüşlerinin ardından hizmete girmesi bekleniyor. 


Yeni 17 set için daha ihaleye çıkılacak  


Bu arada, İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro sistemi için 17 Aralık 2014 tarihinde 85 vagonlu 17 tren seti alımı için de yeni bir ihale yapacak.  


Ulusal ve uluslararası yatırımcılara açık olarak yapılacak ihaleyle alımı yapılacak 17 setin, ihale şartnamesi uyarınca...